‘Jamal Crawford wint Sixth Man of the Year Award’

Door

Boston Celtics v Los Angeles Clippers

Terwijl Donald Sterling het nieuws regeert in Los Angeles, valt er toch nog iets positiefs te melden bij de Los Angeles Clippers. Volgens ESPN mag de 34-jarige Jamal Crawford voor de tweede keer in zijn loopbaan de Sixth Man of the Year Award in ontvangst nemen. Crawford troeft daarmee in de stemming Taj Gibson af van de Chicago Bulls.

J-Crossover behaalde in het seizoen 2009-2010 voor het eerst de award, als speler van de Atlanta Hawks. In dat seizoen noteerde de guard bijna dezelfde cijfers als dit seizoen. In 69 wedstrijden in het reguliere seizoen was Crawford goed voor 18.6 punten, 2.3 rebounds en 3.2 assists per wedstrijd. Hij mag zich de vierde speler in de historie van de NBA noemen die de prijs twee keer in ontvangst mag nemen. Kevin McHale, Ricky Pierce en Detlef Schrempf gingen hem voor.

Geen ceremonie
De ceremonie had volgens ESPN voor Game 5 tegen de Golden State Warriors plaats moeten vinden, maar door het schandaal met Sterling zal Crawford waarschijnlijk nog een week moeten wachten op zijn prijs. Toch is er een grote groep NBA-volgers die de titel liever toedichten aan Gibson.

In het reguliere seizoen was Gibson in aanvallend opzicht de mindere van Crawford, maar dat maakte de power forward van de Bulls goed op het verdedigende vlak. Gibson zelf was er niet zo blij mee en dat was te merken aan zijn reactie op twitter.

 

Crawford is aanvallend zo sterk dat hij qua punten alleen nog All-Stars Blake Griffin en Chris Paul voor zich heeft. Clippers’  coach Doc Rivers is lyrisch over zijn guard. “Hij verdient het. Ik denk niet dat er nog een gevaarlijker wapen is in de league die je vanaf de bank kunt brengen”, laat hij weten aan ESPN.

Foto: Getty Images

6 Reacties
 1. Bahadir 7 jaar ago

  Terecht. Sluit me ook helemaal aan bij de woorden van Doc. Oh en als er iemand van de Bulls als 6thMOY verkozen zou moeten worden zou dat nog altijd DJ Augustin zijn.

  • Kan je dat zeggen zonder te lachen? Taj Gibson start voor 25/30 teams terwijl DJ Augustin misschien start voor…oh nergens eigenlijk. Crawford is een leuke speler maar geen winnaar. Gibson is dat wel dus hij verdiende de award dit jaar.

   • Bahadir 7 jaar ago

    Taj Gibson is uiteraard een nuttige bankspeler, maar is niet meer dan een gemiddelde PF met degelijke skills, terwijl Crawford voor een geweldige ‘scoring punch’ zorgt als die van de bank komt. En laat dat nou net hetgeen zijn waar een 6th man voor moet zorgen. Trouwens, hoe kom je er bij dat Crawford geen winnaar is? Verder zou ik het fijn vinden als je op een normale wijze zou kunnen discussiëren, want je komt te agressief over op mij.

 2. Jelle Achten 7 jaar ago

  Taj Gibson had deze award moeten krijgen, hij was samen met Noah en Augustin het enige wat de Bulls staande hield dit seizoen, begrijp me niet verkeerd Crawford was goed dit seizoen, maar Gibson was beter

  • Bahadir 7 jaar ago

   Dan hebben we allebei een verschillende mening. Ik snap niet hoe je voor Gibson kan kiezen. Leuk die dunks, maar ik zou Ginobili, Carter en Gerald Green bijvoorbeeld altijd boven TG verkiezen. Mijn mening: geen andere speler in de NBA die zo kan bijdragen aan de score als Crawford dat kan, daarom moet hij winnen imo.

 3. Jeremy 7 jaar ago

  Het werd dit jaar Crawford of Gibson, dat is duidelijk. DJ augustin staat niet eens in mijn top 10 . Gerald green heeft meer dan de helft van de wedstrijden gestart, volgens mij maak je dan geen kans op de 6thmoy? Weet niet precies of er ‘regels’ aan vast zitten..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen