Jair Jurrjens tekent bij de Cincinnati Reds

Door

Atlanta Braves v Boston Red Sox

Jair Jurrjens heeft volgens USA Today een Minor League-contract getekend bij de Cincinnati Reds. Een paar weken geleden kwamen al verschillende berichten naar buiten dat de Nederlandse pitcher voor teams aan het gooien was op zoek naar een nieuwe kans in de Majors. Begin mei gooide Jurrjens op de universiteit van Tampa een bullpen-sessie voor een groep scouts, waaronder een scout van de Reds.

Vorig seizoen is Jurrjens in twee wedstrijden in actie gekomen voor de Baltimore Orioles met een ERA van 4.91. De laatste keer dat de rechtshandige werper in de Major Leagues een prominente rol had, was bij de Atlanta Braves in 2012. Na 48 innings op het hoogste niveau moest hij helaas het seizoen beëindigen wegens een knieblessure. In de tussentijd speelde hij nog voor de Detroit Tigers, de club waar hij zijn professionele carrière startte, maar hij is nooit meer op zijn oude niveau gekomen.

Jurrjens beleefde zijn mooiste tijd bij Braves. In 2007 kwam hij van de Tigers over in een deal met Edgar Renteria. In 2008 was Jurrjens de derde beste prospect in de organisatie van de Braves (bron: Baseball America). Aan het einde van zijn eerste seizoen (2008) eindigde hij op de derde plek in de verkiezing voor de beste rookie in de National League, achter Geovany Soto en Joey Votto.

All-Star
In 2011 had Jurrjens een ongelooflijke eerste helft van het seizoen. Hij had op dat moment elf overwinningen met een 1.87 ERA en was de leider in de National League in beide klassementen. Het leverde hem zijn enige uitverkiezing op voor de MLB All-Star Game. In zijn loopbaan heeft de Nederlander 53 overwinningen en 37 verloren wedstrijden met een respectabele 3.63 ERA en een WAR van 9.5.

De Reds zijn op zoek naar hulp voor de starting rotation en hopelijk kan een fitte Jurrjens laten zien dat hij nog steeds een goede werper is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen