Jaguars verlengen met Lewis

Door

De Jacksonville Jaguars hebben het contract met Marcedes Lewis met vijf jaar verlengd. De tight end zat zonder contract, nadat zijn voorgaande contract afgelopen seizoen was afgelopen.

De 27-jarige Lewis, in de NFL Draft van 2006 als 28e gedraft door de Jaguars, was van belangrijke waarde gedurende het voorgaande seizoen. Met 58 gevangen passes en 10 touchdowns zette hij zijn beste seizoen ooit neer en evenaarde tevens het record van de meeste aantal TD’s in een regulier seizoen door een speler van de Jaguars.

Het leverde Lewis zijn eerste uitverkiezing op voor een Pro Bowl.

Gedurende het vijfjarige contract zal hij 35 miljoen dollar verdienen, waarvan bijna 17 miljoen gegarandeerd zal zijn. Met het ondertekenen van het contract komt er een einde aan de lange onderhandelingen tussen de club en het management van Lewis.

Op 24 februari hadden de Jaguars een franchise tag op Lewis geplaatst en zorgden hier automatisch ervoor dat de tight end het komende seizoen 7,28 miljoen dollar zou gaan verdienen, het gemiddelde salaris van de vijf best betaalde tight ends in de NFL.

Door de lockout kregen beide partijen wat extra tijd om een contract rond te krijgen voor de winnaar van de John Mackey Award in 2005 als speler van UCLA.

Lewis miste de eerste vijf trainingen van het seizoen, maar tekende vrijdagochtend zijn nieuwe contract en zal dus spoedig aansluiten bij de selectie.

Foto: media.cmgdigital.com

Ook leuk om te lezen