Jaguars lozen Garrard vlak voor seizoensopening

Door

De Jacksonville Jaguars hebben dinsdagavond een opmerkelijk beslissing genomen. Quarterback David Garrard kreeg vijf dagen voor de eerste wedstrijd van het seizoen te horen dat hij zijn biezen mocht pakken.

Door deze beslissing besparen de Jaguars zo’n negen miljoen dollar, de waarde van het contract van Garrard. Opmerkelijk genoeg: Garrard werd de startende QB in 2007, toen Del Rio vlak voor het begin van het seizoen Byron Leftwich liet gaan.

Gedurende deze pre-season had Garrard nog het vertrouwen genoten van headcoach Jack del Rio, maar dit vertrouwen kon hij niet terugbetalen.

,,Hij kon het vertrouwen helaas niet waarmaken,” vertelde Del Rio dinsdagavond. ,,Een paar weken geleden had ik hem nog verteld dat hij echt mijn quarterback zou zijn, maar dat hij dat wel waar moest gaan maken. Hij heeft alle kans gekregen, maar ze helaas niet gepakt.”

De 33-jarige quarterback, die in 2002 zijn debuut in de NFL maakte voor de Jaguars, moest het begin van pre-season vanwege een rugblessure. De laatste drie pre-seasonwedstrijden deed hij wel mee. Daarin kwamen vijftig procent van zijn passes aan voor een totale lengte van 216 yards. Hij leverde echter geen touchdownpass af, maar gooide wel een interception en kreeg drie keer een sack te verwerken.

Luke McCown wordt nu de starter als QB. Tijdens pre-season, waar hij voornamelijk met het tweede en derde team in actie kwam, gooide hij 133 yards, kwamen 12 van de 18 passes aan en verzond twee passes die tot een touchdown leidde.

Voor Del Rio wordt het een belangrijk seizoen. Wayne Weaver, eigenaar van de Jaguars, heeft al diverse malen aangegeven dat zijn ploeg de playoffs moet halen indien Del Rio zijn contract verlengd wil zien worden.

Foto: thebiglead.fantasysportsven.netdna-cdn.com

Ook leuk om te lezen