Jagr vervangt Kovalchuk bij New Jersey Devils

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Media Day

De New Jersey Devils hopen met Jaromir Jagr een geschikte vervanger voor de onlangs vertrokken Ilya Kovalchuk te hebben gevonden. De Tsjechische veteraan plakt er nog een jaar aan vast en tekende voor één seizoen bij de Devils. De 41-jarige Jagr gaat volgens Sportsnet minstens $2 miljoen verdienen en staat voor het dubbele van dat bedrag op de loonlijst. Het totale bedrag kan hij verdienen door een bepaald aantal wedstrijd voor de Devils te spelen.

Opvallend genoeg hebben de Devils daarmee de enige twee spelers in de NHL onder contract die zijn gedraft in het jaar 1990. Jagr werd toen gedraft door de Pittsburgh Penguins, de Devils draften toen hun huidige doelman Martin Brodeur.

Bij de Devils ligt Jagr nog een loodzware klus te wachten. Vorig jaar verloor de club Zach Parise aan de Minnesota Wild, dit seizoen koos David Clarkson in free agency voor de Toronto Maple Leafs. Tot overmaat van ramp koos Ilya Kovalchuk er voor om vanwege heimwee terug te keren naar zijn vaderland Rusland en te tekenen voor SKA St. Petersburg.

Dat de Devils daarna voor Jaromir Jagr kozen is enigszins vreemd. Jagr brengt als nummer 8 op de topscorerslijst in de NHL in punten een zekerheid voor goals en assists. Maar, de Devils zijn gemiddeld al verreweg het oudste team (30,9 jaar oud) en kiezen met Jagr wederom niet voor een verjonging van de selectie. Adam Henrique is bijvoorbeeld nog niet voor langere tijd vastgelegd. De 23-jarige aanvaller was in 2011-2012 nog genomineerd voor de Calder Trophy voor beste rookie. Henrique maakte in 117 duels 27 goals en 40 assists.

De komst van Jagr naar New Jersey belooft vele pikante ontmoetingen in de nieuwe Metropolitan Division, waarin de Devils zijn ingedeeld. Hierin speelt ook menig oud-werkgever van de Tsjech. De Pittsburgh Penguins, de Washington Capitals, de New York Rangers en de Philadelphia Flyers hadden Jagr al eens onder contract staan. Al deze teams komen volgend seizoen uit in de Metropolitan Division, evenals de Carolina Hurricanes, de New York Islanders en de Columbus Blue Jackets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen