Jadeveon wie?

Door

2014 NFL Draft

De Houston Texans hebben gedaan wat iedereen verwachtte: ze kozen voor Jadeveon Clowney als de number one pick in de eerste ronde van de NFL Draft vrijdagnacht. Al deden ze ons nog heel even twijfelen…

Het duurde namelijk tot de laatste van de toegestane tien minuten vooraleer de Texans hun pick bekendmaakten. Op die manier lieten de Texanen de keuze voor andere teams tot het laatste nippertje open om nog een trade voor te stellen, maar die kwam er niet.

Clowney, algemeen beschouwd als de sterkste defensieve speler voor handen in de Draft van 2014, werd zo de first overall pick van de NFL Draft. Dat de Texans geloven in hem blijkt uit het feit dat ze hem verkozen boven een quarterback, terwijl ze daar na het debacle van de naar Oakland vertrokken en uitgejouwde Matt Schaub wel nood aan hadden.

Wie is Clowney?

Jadeveon Clowney is een 21-jarige Defensive End die tot vorig jaar uitkwam voor de University of South Carolina. Hij werd wereldberoemd in de NFL dankzij zijn fenomenaal snelle 40-yard dash op de NFL Combine in februari. Amper 4,53 seconden had de jongeling nodig om die 36,58 meter af te leggen.

Verwacht wordt dat Clowney in Texas goed tot zijn recht zal komen onder de vleugels van J.J. Watt, die in 2012 nog tot Defensive Player of the Year werd verkozen. Je zal dit jaar maar als quarterback op bezoek moeten in het NRG Stadium tegen de sterke defensie van de Texans…

Clowney had afgelopen week trouwens al een bericht voor Andrew Luck, quarterback van de Indianapolis Colts. Wanneer beide heren in dezelfde conference zouden terechtkomen “dan hoop ik voor Luck dat hij zijn hoofd vastgeketend heeft.” Een uitspraak vol vertrouwen en dit terwijl de Texans in hun jonge geschiedenis nog nooit konden winnen in Indianapolis.

Clowney verwijst met deze uitspraak ongetwijfeld ook naar de tackle waarmee de hele footballwereld kennis maakte met hem in 2013. In de Outback Bowl op 1 januari 2013 was South Carolina met 33 – 28 te sterk voor de Michigan Wolverines. In die wedstrijd tackelde Clowney Michigan running back Vincent Smith, waarbij die laatste zijn helm en de bal verloor. Clowney kon de fumble veroveren en dit leidde iets later tot een Touchdown. Deze actie werd een instant hit op het internet en leverde Clowney ook de ESPY Award for best play op.

Clowney mag dan wel te boek staan als een groot talent, toch zijn er ook stemmen die beweren dat hij nog flink kan worden bijgeschaafd vooraleer hij klaar is voor de NFL. Aan defensive coordinator Romeo Crennel om hem completer te maken.

Linebacker Brian Cushing van de Texans ziet de samenwerking met Clowney alvast volledig zitten. In een sms naar Albert Breer, reporter bij NFL Network, liet Cushing weten dat hij denkt dat Clowney over enorme mogelijkheden beschikt en ze hem zullen helpen hard te werken, meedogenloos te spelen en een professional te zijn.

Met deze transfer zijn de Texans goed voorzien in de defensie, maar het wordt uitkijken welke versterkingen ze in Houston nog gaan aantrekken in het offensieve compartiment later deze draft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen