Interview: WWE Superstar The Miz

Door

SUR_11182012ca_1538bBegin juni was WWE Superstar The Miz in Berlijn om zijn opwachting te maken tijdens YOU, de grootste op jongerenbeurs van Duitsland. De voormalige WWE Champion en WrestleMania main eventer was van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat in touw om over de Be a Star campagne te vertellen, fans te ontmoeten, handtekeningen uit te delen en Sport Amerika te woord te staan. ‘The Most Must See Superstar in the History of the WWE’ vertelde onder andere over zijn pre-match rituelen, zijn passie voor de Cleveland Browns en zijn acteercarrière.

FB7D2951Waar haal je buiten de ring de meeste voldoening uit?
Buiten de ring haal ik buitengewoon veel voldoening uit de Be a Star campagne waar ik me echt voor inzet. Ik bezoek overal ter wereld scholen en evenementen, zoals de YOU beurs in Berlijn, om jongeren te vertellen over Be a Star, de anti-pestcampagne van WWE. Maar het meeste geniet ik van het ontmoeten van fans via de Make-A-Wish Foundation, daar maak ik echt tijd voor vrij. Het is een fantastisch gevoel om ernstig zieke kinderen de dag van hun leven te kunnen bezorgen. Voor mij is het een normale werkdag maar voor deze kinderen, die zoveel tegenslagen hebben moeten incasseren, is het een speciale ervaring waar ze zich vaak weken op verheugen. Ook is een fantastisch als hun ouders je aanspreken en vertellen dat hun zoon of dochter voor het eerst in maanden weer een glimlach op zijn of haar gezicht had tijdens onze ontmoeting.

SD_01152013rf_0466bJe bent een groot (American) Football liefhebber. Moet WWE Tim Tebow een baan als WWE Superstar aanbieden?
Ik ben een groot fan en kenner, ik presenteer zelfs een Fantasy Football radioshow. WWE moet Tim Tebow absoluut een contact aanbieden. Weet je waarom? Ik verwacht dat geen enkel team in de NFL Tebow een contract zal aanbieden. Hij is namelijk een te grote bekendheid. Als je Tim als reserve Quarterback op het roster hebt zijn alle ogen op hem gericht, zoals vorig jaar het geval was bij de New York Jets. Mocht het team een aantal keer op rij verliezen dan gaan de fans om Tebow roepen en dat zorgt voor veel onrust in de kleedkamer.

Welke NFL speler zou goed in WWE passen?
Hoewel ik een grote hekel aan de Pittsburgh Steelers heb (The Miz is geboren in Cleveland en fan van de Browns) denk ik dat Ben Roethlisberger een goede keuze zou zijn. ‘Big’ Ben is in 2009 al een keer ‘Guest Host’ geweest tijdens Monday Night Raw en hij bezoekt regelmatig WWE shows in Pittsburgh.

Wat is je mening over Art Modell?
Ik ben absoluut geen fan van Modell! Hij heeft mijn team afgepakt en dat was niet nodig.

Je woont tegenwoordig in Los Angeles, de grootste stad in de VS zonder NFL team. Welke club moet naar LA verhuizen?
De Jaguars! Die bakken er helemaal niets van. De ‘Jags’ kunnen wel een nieuwe start gebruiken. Het team is verschrikkelijk slecht en presteert als jaren ver onder de maat. Bovendien zijn de fans in Jacksonville dramatisch.

SD_01222013jg_0834bTegen welke WWE Superstar zou je het willen opnemen in je laatste WWE match?
Ik zou The Undertaker graag willen uitdagen tijdens WrestleMania, dat is mijn ultieme droommatch.

Maar als allerlaatste match zou ik kiezen voor een ‘up and coming Superstar’. Een overwinning tegen The Miz zou een positieve invloed op zijn carrière hebben. Ik zou ervoor zorgen dat hij de ring zou verlaten als een ster.

Ric Flair heeft zijn Figure Four Leg Lock aan jou overgedragen. Hoe was het om met The Nature Boy samen te werken?
“A dream come true!” Als kind was ik een groot fan en bewonderaar van Ric Flair. Als je zijn ‘signature move’ mag overnemen is dat natuurlijk een gigantische eer.

Je hebt ook in de ring gestaan met de legendarische Bret ‘Hitman’ Hart. Hoe was dat?
Mijn United States Championship Match tegen Bret was één van de coolste momenten uit mijn carrière. Ik heb die avond de US Title verloren na een Sharpshooter, maar tegen een legende als Bret Hart is dat geen schande. Ik kijk met een onwaarschijnlijk positief gevoel op terug op dat moment.

Tijdens WrestleMania 27 was je WWE Champion en stond je in de main event. Dit jaar kwam je in actie tijdens de pre-show van ‘The Granddaddy Of Em All’. Hoe heb je dat ervaren?
Ik ben ‘The Most Must See Superstar in WWE History’ en omdat ik tijdens de  pre-show in de ring stond hebben meer mensen mij de Intercontinental Championship zien winnen van Wade Barrett want de WrestleMania 29 pre-show was onder andere live te zien op YouTube, Yahoo en WWE.com. Maar begrijp mij niet verkeerd, volgend jaar wil ik in de main event van WrestleMania XXX staan. Een WWE Superstar die niet als doel heeft om WrestleMania te headlinen kan beter een andere baan zoeken.

RAW_03112013sb_0140Je bent niet alleen WWE Superstar maar ook acteur (The Miz speelt de hoofdrol in The Marine 3 – Homefront). Stel er wordt een film gemaakt over jouw leven en carrière, wie zou jou moeten spelen in ‘Miz The Movie’?
Ikzelf, wie anders?

Wat is het grootste verschil tussen de WWE ring en een filmset?
Het grootste verschil is het live publiek in de arena. Je krijgt in WWE meteen een reactie van het publiek, zowel positief als negatief. Daar kun je tijdens een match of interview meteen op anticiperen. Bij een film moet je maanden wachten tot de film uitkomt en dan hoor je pas of het publiek interesse heeft en wat ze ervan vinden. Daarnaast moet je als acteur heel veel geduld hebben, het grootste gedeelte van de tijd zit je namelijk te wachten.

Veel sporters zijn bijgelovig en hebben bepaalde pre-match rituelen voor ze het veld op stappen. Wat doe jij voor je de ring betreedt?
Ik doe twee dingen. Als eerste drink ik een kop groene thee, dat doe ik voor iedere match. Daarna maak ik mezelf helemaal gek. Ik praat tegen mezelf en ben helemaal in mijn eigen wereld.

FB7D2494Waar is je opblaasbare ‘AWESOME’ gebleven? Een aantal maanden geleden vertelde je dat de opblaasbare ‘AWESOME’ tijdens iedere pay-per-view show gebruikt zou worden, maar ik heb hem al een tijd niet meer gezien?
Dit ga je niet geloven, maar mijn opblaasbare ‘AWESOME’ is gestolen. Ik heb geen idee waar hij nu is, hij staat waarschijnlijk bij iemand in de achtertuin. Ik vroeg me ook af waarom mijn ‘AWESOME’ niet klaar stond tijdens pay-per-view shows. Een medewerker van WWE vertelde hij waarschijnlijk is gestolen. Wie steelt nou zo’n ding?

Meer WWE interviews op SportAmerika.nl:

Foto’s: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen