Interview: WWE Superstar Kofi Kingston

Door

RAW_09092013rf_0384
WWE Superstar Kofi Kingston is een high flyer uit de buitencategorie. De in Ghana geboren en in Boston opgegroeide publiekslieveling maakte de overstap van een 9-to-5 kantoorbaan naar een succesvolle carrière als WWE Superstar. ‘The Dreadlocked Dynamo’ debuteerde in januari 2008 in WWE en maakte vanaf het eerst moment indruk vanwege zijn spectaculaire moves en enorme sprongkracht. Sport Amerika sprak met de voormalige Intercontinental-, United States- en Tag Team Champion over de geboorte van zijn zoon, zijn relatie met CM Punk en het missen van WrestleMania 29.

Gefeliciteerd met de World Series overwinning van de Boston Red Sox!
Bedankt! Ik wou dat ik in Boston was om de Red Sox overwinning te vieren. Het was de hele nacht feest in de stad. Tegenwoordig woon ik in Tampa, Florida, maar ik ben nog steeds groot fan de teams uit Boston, vooral de Celtics en Patriots.

Je bent sinds kort vader, welke invloed heeft de geboorte van je zoon op jou gehad?
Het is vooral een stuk lastiger geworden om zoveel van huis te zijn. Ik heb een fantastische baan als WWE Superstar, maar ben erg veel ‘on the road’. In het verleden vond ik het geen probleem om veel onderweg te zijn. Tegenwoordig tel ik de dagen en doe ik er alles aan om zo snel mogelijk thuis te zijn bij mijn zoon. Hij is zes maanden en het is genieten om te zien hoe hij zich ontwikkelt.

Voor je carrière als WWE Superstar had je een ‘normale baan’, wanneer kwam het besef dat een 9-to-5 kantoorbaan niets voor jou was?
De eerste werkdag! (Hard lachend) Ik zat in een ‘cubicle’ en kwam meteen tot de conclusie dat ik niet de rest van mijn leven in een pak en met een stropdas om in een klein hokje wilde zitten. Toen ik een belastingteruggave kreeg heb ik het volledige geldbedrag gebruikt om te gaan trainen bij een pro wrestling school in de buurt van Boston. Dat was een hele grote gok, die gelukkig goed heeft uitgepakt.

Je hebt alle ontwikkelingstrajecten van WWE doorlopen: Deep South Wrestling (DSW) in Georgia, Ohio Valley Wrestling (OVW) in Louisville, Kentucky en Florida Championship Wrestling (FCW) in Tampa. Hoe waren die ervaringen?
Dat was een zeer waardevolle periode in mijn leven. Ik trainde met door de wol geverfde ex wrestlers zoals Bill DeMott, Dr. Tom Prichard, Steve Keirn en ik heb zelfs mogen werken met de fenomenale Ricky ‘The Dragon’ Steamboat.

Je vormde in OVW een tag team met Harry Smith, de zoon van The British Bulldog, kun je iets vertellen over deze bijzondere combinatie?
Onze naam was de ‘Commonwealth Connection’ en we waren niet bijzonder succesvol. Harry spreek ik nog af en toe in Tampa via onze gemeenschappelijke band met Tyson Kidd en Natalya. Ik ben goed bevriend met Tyson en Nattie, zij hebben een lange geschiedenis met Harry die terug gaat naar de legendarische Hart Dungeon in Calgary, Alberta, Canada.

Wat is het toch met Tampa, waarom wonen zoveel WWE Superstars en Divas in Tampa?
Toen ik naar FCW werd overgeplaatst moest ik verhuizen naar Tampa. Het weer is heerlijk in Florida, een stuk minder koud dan mijn vorige woonplaats Boston. Ook is Tampa International Airport een uitstekend vliegveld, dat is voor iemand die zoveel vliegt een belangrijke factor.

RAW_09302013hmm_159Kun je iets vertellen over je eerste officiële WWE match?
Dat was een hele speciale ervaring, daar werk je al die jaren naartoe. Mijn eerste match vond plaats tijdens een WWE Live event. Ik stond die avond in de ring met ‘The Masterpiece’ Chris Masters. Het was een buitengewoon positieve ervaring, natuurlijk was ik behoorlijk gespannen, maar Chris is een goede performer waarmee het zeer prettig samenwerken was.

CM Punk noemde jou, in de documentaire ‘CM Punk: Best in the World’, zijn ‘road wife’ Zijn jullie nog steeds ‘happy on the road’?
Ik moet je corrigeren, Punk is mijn ‘road wife’. We reizen nog steeds samen in zijn bus. We hebben veel dezelfde interesses zoals comic books en video games, dat maakt het reizen een stuk prettiger. Punk is trouwens ook de eerste die mij echt onder zijn vleugels heeft genomen. Hij heeft mij in het begin van mijn carrière een aantal zeer waardevolle adviezen gegeven. Daar ben ik hem nog steeds erg dankbaar voor. Punk zag dat ik erg gespannen was tijdens de warming up voor een van mijn eerste matches, hij vertelde onder andere ik goed moet onthouden dat het publiek een ticket koopt om mij en de WWE Superstars en Divas in actie te zien.

Met welke WWE Superstar heb je de beste chemie in de ring?
Dolph Ziggler! Er is een periode geweest waarin we bijna iedere avond in de ring tegenover elkaar stonden en we elkaar constant wilden overtreffen. Dolph is een fenomenale performer en we wisten absoluut het beste uit elkaar te halen.

Je bent een fervent gamer, heb je WWE 2K14 al kunnen spelen?
Ik heb de game ‘as we speak’ in mijn handen en ga hem zo meteen spelen. Mijn finishing move ‘Trouble in Paradise’ is in WWE 2K14 trouwens eindelijk ‘legit’. In de vorige WWE games raakte ik mijn tegenstanders in hun buik, in WWE 2K14 ziet de move eruit zoals ik hem in uitvoer in de ring.

Je kwam niet in actie bij WrestleMania 29, wat deed dat met je?
Dat was een hele grote teleurstelling! WrestleMania is de grootste WWE show van het jaar, dan wil je natuurlijk op de ‘card’ staan. Het heeft wel een tijdje pijn gedaan dat ik niet in de ring stond. Gelukkig had ik tijdens de pre- en post show wel een rol. Ik zat in het ‘experts pannel’ met Hall of Famers Jim Ross en Dusty Rhodes. Dat was een nieuwe ervaring waar ik ook van heb genoten.

Kofi_01152013ca_598bKofi Kingston over…

Vince McMahon: “Intens”
Als je zo succesvol bent als Vince McMahon moet je ook wel intens zijn. Ook kan Vince behoorlijk intimiderend zijn, het is een man met een gigantische persoonlijkheid.

Rob Gronkowski: “The Man”
Ik kwam hem laatst tegen op het vliegveld van Tampa. Helaas heb ik geen foto met hem genomen. Ik ben groot fan van de Pats en ook van ‘Gronk’.

Triple H: “Visionair”
Triple H bouwt momenteel aan de toekomst van WWE. Het WWE Performance Center in Orlando is zijn visie.

John Cena: “The Captain”
Ik noem John Cena ‘The Captain’ omdat hij de onbetwiste leider is. John staat al tien jaar aan de top en  is niet te stoppen. Zijn schema is onwaarschijnlijk druk en je hoort hem nooit klagen. John stopt ook heel veel van zijn eigen tijd in de Make-A-Wish stichting, hij heeft ruim 300 wensen vervuld.

WWE Live in Brussel
Op vrijdag 8 november komt WWE, inclusief Kofi Kingston, naar Vorst Nationaal in Brussel. John Cena verdedigt in de Belgische hoofdstad zijn World Heavyweight Championship tegen Alberto Del Rio. Ook gaat Daniel Bryan de strijd aan met WWE Champion ‘The Viper’ Randy Orton. Andere Superstars op het affiche van WWE Live zijn: Big Show, The Miz, The Shield, Dolph Ziggler, Wade Barrett, WWE Divas Champion AJ Lee en Natalya. Kaarten voor WWE Live zijn te bestellen via Sherpa.be.

Foto’s: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen