Interview Eenhoorn: Nederland gaat WBC winnen

Door

f-robert_eenhoorn11hsVandaag begint voor Nederland de World Baseball Classic in Taichung, Taiwan. Als regerend wereldkampioen heeft Oranje de loodzware taak om tot diep in het toernooi door te dringen. Technisch manager Robert Eenhoorn denkt daar net zo over: “Het doel is het toernooi winnen, want je sport niet om te verliezen. We hebben veel succes gehad en ook al ligt het niveau hier hoger: we spelen alleen maar om te winnen.”

Oranje begint aan de derde World Baseball Classic uit de geschiedenis. De WBC is het officieuze wereldkampioenschap honkbal, waaraan ook Major Leaguers meedoen. De afgelopen twee edities werden echter niet door topfavorieten de Verenigde Staten, of de Dominicaanse Republiek gewonnen, maar door Japan.

Robert Eenhoorn kan niet wachten tot het geweld losbarst. “Alle grote platformen zijn belangrijk
voor de sport. Op de World Baseball Classic spelen de spelers van het hoogste niveau.” Wie doen er naast de Nederlandse MLB’ers allemaal mee? Voor de VS spelen ex-MVP’s Joe Mauer, Jimmy Rollins en Ryan Braun en ook David Wright, Adam Jones en huidige NL Cy Young Award-winnaar R.A. Dickey. Als klap op de vuurpijl worden ze ook nog eens gecoacht door ex-Yankee manager Joe Torre, die in pinstripes vier keer de World Series won.

De Dominicaanse Republiek komt op de proppen met Robinson Canó, Hanley Ramírez, José Reyes en Pedro Strop. Die laatste heeft ook een Nederlands paspoort en was ook bij Oranje welkom. Eenhoorn: “Helaas koos Pedro voor de Dominicaanse Republiek. Ik ben blij dat hij het vorig jaar bij de Orioles zo goed heeft gedaan. Zo goed zelfs, dat hij werd geselecteerd door de Dominicaanse Republiek. Dat hij dan daarvoor kiest is begrijpelijk, want hij is daar opgegroeid. Maar toch had ik hem er graag bij gehad.”

Klik hier om het hele interview met Robert Eenhoorn te lezen.

wbc

Ook leuk om te lezen