Interception: Aaron Hernandez

Door

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England Patriots

In de categorie ‘de voorbeeldburgers van de NFL en hun zomerse avonturen’ presenteren we u deze week Aaron Hernandez. Hernandez is gewaardeerd lid van de ‘Boston TE Party’, één van de beste tight ends in de NFL, dynamo van de Patriots-offense en onmisbaar doelwit voor quarterback Tom Brady, nu Rob ‘Gronk’ Gronkowski sukkelt met blessures en het wide receiverkorps te New England één groot vraagteken is. Genoeg reden dus om tevreden te zijn over je leven, zou je denken.

Ziet Aaron Hernandez toch anders. Want die gaat liever ‘rolling with his homies from da hood’. Je weet, zoals vroeger. Marihuanahandeltje hier, moordpartijtje daar, moet allemaal kunnen toch? We hebben immers vakantie en wat Ray Lewis wel/niet kon, is ook Aaron niet vreemd. Toch?

Of vergissen we ons, berust alles op één groot misverstand en heeft Aaron Hernandez de schijn tegen? Lag hij allang te slapen toen zijn maten Odin Lloyd (een goede bekende van Hernandez) door het hoofd schoten? Is het toeval dat Hernandez’ huurauto op de plaats delict is gesignaleerd? Of dat Aaron vlak na de moord zijn hele huis professioneel liet schoonmaken en vervolgens een kapotte telefoon en defecte beveiligingsinstallatie overhandigde aan de politie?

Niemand die deze vragen vooralsnog kan beantwoorden, niemand behalve Aaron Hernandez zelf. Laat duidelijk zijn dat Hernandez onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Tegelijkertijd kunnen we gerust stellen dat het bepaald niet in het voordeel van Hernandez spreekt dat hij in deze nachtmerrie verzeild is geraakt. Al klopt het maar half wat er allemaal gezegd en geschreven wordt, Aaron Hernandez heeft de allerlaatste footballwedstrijd van zijn leven al gespeeld. Op 23-jarige leeftijd. Over verspild talent gesproken.

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen