Instant impact Gonzalez bij Dodgers debuut

Door

Adrian GonzalezOp de dag dat de blockbuster trade met de Boston Red Sox werd afgerond was Adrian Gonzalez in zijn eerste wedstrijd voor de L.A. Dodgers gelijk goed voor een three-run homer.

De eerste honkman liet daarmee zien een enorme versterking te zijn voor de toch al goed draaiende Dodgers.

Gonzalez geeft visitekaartje af
Gonzalez had slechts twee pitches nodig om zijn visitekaartje af te geven in Los Angeles. In de gelijkmakende eerste slagbeurt, met een achterstand van 1-0 tegen de Florida Marlins, was het zover. Met Matt Kemp en Luis Cruz al op de honken sloeg A-Gonz de bal ver het rechtsveld in, homerun.

Dodgers winnen wedstrijd met 8-2
De Marlins brachten in de tweede inning de stand nog wel terug naar 4-2, door een homerun van Giancarlo Stanton, maar wisten daarna niet meer te scoren. Een homerun van Mark Ellis maakte er nog in dezelfde inning 5-2 van, waarna A.J. Ellis in de derde inning met een single voor 6-2 zorgde.

In de vijfde inning zette Andre Ethier met zijn veertiende homerun van het seizoen de Dodgers op 7-2. En in de achtste inning zorgde Luis Cruz met een single voor de 8-2 eindstand.

Tevredenheid bij Dodgers
Na de wedstrijd lag de focus uiteraard vooral op het uitstekende Dodgers debuut van Adrian Gonzalez. Manager Don Mattingly vergeleek het debuut van Gonzalez met een jongensboek en voegde toe, ‘It’s Hollywood, huh?.’ Gonzalez zelf beschreef zijn debuut op vergelijkbare wijze, ‘Je kunt bijna geen beter verhaal schrijven.’

Ook slugger Matt Kemp was blij met het debuut van A-Gonz. ‘Het is belangrijk voor ons om Adrian hier te hebben, want het geeft ons veel vertrouwen. Het was zeker lekker om hem die bal te zien slaan. Het gaf ons wat extra energie en motivatie.’

Beckett maakt dinsdag Dodgers debuut
Van de andere drie speler die overkwamen van de Red Sox speelde zaterdag alleen Nick Punto. Hij kwam in de achtste inning het veld op als pinch-hitter voor pitcher Clayton Kershaw. Josh Beckett zal waarschijnlijk dinsdag voor het eerst starten voor de Dodgers in de wedstrijd tegen de Colorado Rockies. Carl Crawford komt dit seizoen nog niet in actie voor de Dodgers, verwacht wordt dat hij pas tijdens Spring Training zijn eerste optreden zal maken voor de club uit L.A.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen