ING: Underdogs & No more Mo

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse en Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

inglennart

Hey Eef,

Deze week even geen Ingmar, die van een welverdiende vakantie aan het genieten is.

Kansas City Chiefs v Philadelphia EaglesGisteren was er weer een mooie NFL-avond. Mijn New England Patriots zijn 3-0 dit seizoen en ik heb geen idee hoe ze het flikken. Het team mist talent, maar weet toch wedstrijden te winnen.

De twee ploegen waar ik met plezier naar kijk zijn de Kansas City Chiefs en de Miami Dolphins. Ook deze ploegen zijn 3-0 gestart en hebben zo’n mooi underdog gevoel. Lekker onschuldig wedstrijdjes winnen, terwijl kenners niet zo heel veel van je verwachten. Bijkomend voordeel is dat deze ploegen ook nog eens geweldige tenues hebben.

Ik weet dat jij niet de grootste NFL fan op deze aarde bent, maar wat heb jij meegekregen de afgelopen weken?

Ha Len,

Leuk dat je weer een weekje wilt ING-en!

Van het afgelopen NFL weekend zijn vooral Eli Manning en zijn New York Giants mij bijgebleven. Wat is daar aan de hand? Nu moet je mij vooral niet vragen om NFL wedstrijden te voorspellen, maar volgens mij had zelfs Lucky Len die 0-3 seizoenstart niet voorzien. Laat staan de 0-38 monsterscore in Carolina, waarin de grote Manning maar liefst zeven keer werd gesacked.

De Giants lijken op een ingestort kaartenhuis, en dat kan zelfs een tweevoudig Super Bowl MVP niet meer redden. Ook coach Coughlin is tot veel in staat, maar of hij dit seizoen nog tot een succes kan maken? Ik betwijfel het.

Ondertussen staat de familie Manning ook nog op een andere manier in de spotlights. Vanavond gaat op ESPN de documentaire The Book of Manning in premiere, met heel veel schattige home videos van kleine broertjes Manning. Zie hier de (nogal Amerikaanse) trailer:

Gisteren was daar het afscheid van Mariano Rivera in Yankee Stadium. Metallica was zelfs naar de Bronx gekomen om live ‘Enter Sandman’ te spelen voor de grootste closer aller tijden.


Er is geen speler waar ik zo veel respect voor heb als Rivera en het is geweldig om te zien dat hij overal waar hij komt geëerd wordt. Niemand heeft een hekel aan hem en van Seattle tot Miami hebben ze allemaal respect voor hem. Het lijkt wel alsof hij iedereen gehypnotiseerd heeft. Het is toch raar dat ik nog nooit ergens een kwaad woord gehoord heb over hem?

Ik weet niet of dat raar is. Misschien is het juist raar dat wij ons erover verbazen dat zo’n groot sportman ook zo’n goed mens is? Laten we vooral genieten van de prachtige verhalen over deze grote sportheld. Morgen verschijnt het nieuwe Sport Amerika Magazine, geheel in het teken van Mariano Rivera. Het wordt er één om in te lijsten. Iedereen die nu nog niet van hem houdt, is na het lezen van deze editie fan van Mo. 

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox

Over baseball gesproken: nog een week en de play-offs beginnen weer. Ik ben in de zevende hemel, want de Boston Red Sox hebben de divisie gewonnen en zijn daarmee zeker van deelname in oktober. Verder hebben onder anderen de Los Angeles Dodgers, Atlanta Braves en Oakland Athletics zich verzekerd van de play-offs.

De komende dagen lijkt het nog wel spannend te worden in de American League Wild Card. De Cleveland Indians, Tampa Bay Rays, Texas Rangers, Kansas City Royals, New York Yankees en zelfs nog de Baltimore Orioles maken allemaal nog kans op twee plekjes in de one-game play-off.

In de National League is vrijwel alles uitgemaakt. De Pittsburgh Pirates gaan de play-offs halen en in Pittsburgh hebben ze dan voor het eerst sinds 1992 weer een team dat niet alleen een winning record heeft, maar ook nog eens na september mag honkballen. Het komt gelijk wel goed uit voor mensen in de Steel City, aangezien de Steelers er op dit moment bar weinig van bakken.

Time flies, het eind van het baseball seizoen is in zicht. Het kan wel eens een heel mooi seizoensslot worden voor jouw Red Sox. Met de World Series in aantocht, nadert ook de start van het nieuwe NBA seizoen. De basketballers hebben er sinds dit weekend een wereldberoemde agent bij. Jay-Z heeft zijn aandelen in het Barclays Center verkocht en mag nu optreden als vertegenwoordiger voor de NBA sterren. 

Jay-Z kennende (van horen zeggen dan) gaat hij gelijk voor het hoogst haalbare. Toeval of niet, vorige week bezocht hij de bruiloft van LeBron James en vriendin Savannah en liet hij vrouwlief Beyonce daar het onvermijdelijke Crazy in Love zingen. Slim! 

Oja, Dwyane Wade was er ook. Stijlvol als altijd. 

Het was weer een eer om met je te ING’en. Volgende week is Ingmar weer terug en neem ik weer plaats op de bank.

Lennart

Dankjewel voor deze ING-week en tot snel!

Eva

Ook leuk om te lezen