ING: Terugkeren bij de Yankees een hot item

Door

ing600

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

Bonjour madame Eef,

Tampa Bay Rays v New York YankeesDe bejaardensoos in New York trok afgelopen week weer ‘ns alle schijnwerpers naar zich toe met als hoofdthema: terugkeer. Met veel tamtam was daar the return of the captain, part 2. Derk Jeter was weer fris en fruitig om de knuppel op te pakken, na een eerdere en lichamelijk niet zo’n succesvolle comeback. En wat deed dit icoon van de Yankees? Eerste bal die hij ziet, peert hij direct het publiek in. Dat heet klasse!

Joe Girardi zal zondag ook in z’n nopjes zijn geweest met Alfonos Soriano. De 37-jarige aanwinst, ook terug op het oude honk, raakte in z’n eerste game nog geen pepernoot tegen de Rays. Maar de 0-5 van zaterdag vergoedde de linksvelder zondag met een homer en later een walk off single. Direct werden binnen de Yankees-organisatie de schouderklopjes gegeven voor z’n tweede stint in The Big Apple. Een beetje overdreven, nietwaar?

Toch trok Alex Rodriguez door weer niet te spelen de meeste aandacht. Zelf vond hij zichzelf fit genoeg om z’n pinstripes-uniform aan te trekken. Daar dachten de Yankees anders over. Een MRI liegt immers niet, meldde GM Brian Cashman! De terugkeer (opnieuw) on hold. Aan jou de vraag of we deze eveneens eind-dertiger überhaupt nog terugzien op een MLB baseball-veld. Niet alleen z’n werkgever is totaal niet happig op een terugkeer, maar deze week schijnt er een uitspraak te komen over z’n aandeel in de Biogenesis-zaak. Dus.

——

Salut Ing!

Rome Braves v Charleston RiverDogsA-Rod heeft het weer voor elkaar. Hij staat in het middelpunt van de belangstelling. De Yankees hebben er duidelijk nog geen trek in om hem speelminuten te gunnen. Cashman hoopt waarschijnlijk dat hij later deze week noodgedwongen stilletjes Yankee Stadium moet verlaten om dan nooit meer terug te keren.

Rodriguez schijnt nu – net als Ryan Braun – een schikkingsvoorstel te hebben gekregen. Als hij het huidige en volgende seizoen aan de kant blijft zitten, dan krijgt hij over zijn overige contractjaren gewoon salaris uitbetaald. A-Rod moet dan dus schuld bekennen. Ik moet dat eerst zien om het te geloven.

Bronnen rondom de derde honkman van de Yankees melden al dat Rodriguez niet van plan is om zich neer te leggen bij een schorsing. Een dwarsliggende A-Rod zou zomaar eens tegen het zere been van Bud Selig kunnen zijn, waardoor diens volgende missie wordt om de 38-jarige dopingzondaar geen comeback op het baseball-veld meer te gunnen.

——

En ja, Yasiel Puig heeft voor de 637ste keer of zo zijn waarde bewezen voor de LA Dodgers. Een walk off home-run had hij nog niet op z’n palmares. Nou, dat kan hij sinds gisteravond ook van z’n to do list wegstrepen dankzij die vuurpijl die hij sloeg in de elfde inning tegen de Cincinnati Reds. Dat moet jouw sportweek toch weer wat extra cachet hebben gegeven. Of niet?

——

Ik was een beetje bang dat onze lezers mijn Puig-liefde vervelend beginnen te vinden, maar nu jij er zelf over begint: wat is ‘ie goed hè?!? Na elf scoringsloze innings slaat ‘ie de bal gewoon de tribune in. Iedereen blij!

——

Geen LeBron James meer in Team USA. Althans, dat meldde een ‘bron’ van de Miami Heat afgelopen week. Hoe waar dit verhaal is, weet niemand, maar hoe erg is dit nieuws? Ik bedoel de man heeft niets meer te bewijzen in die ploeg. Toch? Daarnaast heeft de jongere garde totaal geen moeite deze handschoen op te pikken. Met Kyrie Irving en Kevin Durant in de startblokken komt de Amerikaanse basketball-ploeg in 2014 toch ook terug met WK-goud.

——

Olympics Day 16 - BasketballOf Team USA het goud ophaalt in Rio heeft niet zoveel met LeBron James te maken. Met alle respect voor de King, maar Amerika is ook zonder hem het sterkste land op het mondiale sportpodium. James is wel van onschatbare waarde voor de uitstraling van het team en de aantrekkingskracht van de sport op het Olympische toneel. Kort gezegd: hij brengt geld in het laatje. Dus als ik de baas van het Amerikaanse basketball zou zijn, dan zou ik James toch nog even wat plaatjes van mini bikini’s op het Copacabana strand laten zien.

Maar waar hebben we het eigenlijk over? De Olympics zijn pas over drie jaar, in die tijd kan LeBron James nog minstens zes keer van mening veranderen. 

——

En om mooi rond af te sluiten dan nog even terug naar terugkeer met een Jeroen Pauw-achtige ja/nee-vraag voor jou. Een comeback van een NFL-team in Los Angeles is een must?

Au revoir,

Ingmar

——

Ha Jeroen, dat is een makkie. Nee, een must is het niet. Los Angeles is de tweede stad van Amerika en bovendien een enorme (televisie)markt. De enige echte reden voor een verhuizing van een NFL-team naar de City of Angels is dan ook geld. Ik snap dat wel, er zullen vast mensen beter van worden, maar mijn portemonnee heeft er geen baat bij en L.A. is niet mijn favoriete Amerikaanse stad, dus van mij hoeft het niet per se. 

À bientôt!

Eva

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen