ING: De Miami Dolphins editie

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse en Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

inglennart

Hey Eef!

Long time no ING. En op een zaterdag nog wel! Vanaf volgende week gaan jij en Ingmar ons weer informeren over de leukste wetenswaardigheden op #SportAm. Dit keer moeten onze lezers het met ons doen.

Buffalo Bills v Miami DolphinsIk kan er niet omheen. De zaak Incognito. Ik heb de afgelopen week alles erover gelezen wat ik kon vinden. En ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Incognito is te ver gegaan, ja. Maar waarom zat hij achter Martin aan? Het verhaal gaat dat coaches tegen Incognito hadden gezegd: ‘Thoughen him up a bit.’

Maar dan denk ik, moest Jonathan Martin echt tougher worden? Hij speelde bij Stanford voor huidige San Francisco 49ers coach Jim Harbaugh (= tough dude) en Martin had daar als taak Andrew Luck te beschermen, die vervolgens als eerste overall gedraft werd. Dan ben je toch best ‘tough’?

Ha Len!

Leuk dat je een weekje wilt ING-en. En waar anders moeten we het deze week over hebben dan de Miami Dolphins. Er is iets heel goed mis gegaan in de kleedkamer van de Fins. Haantjesgedrag en rookie-plagerijen horen bij de sport, maar dit gaat te ver. Ik denk niet dat Incognito alleen achter Martin aan zat. Ik denk wel dat Martin het makkelijkste slachtoffer was. Tegelijkertijd is hij wat mij betreft ook de dapperste van het hele stel.

De rest van de Dolphins mogen dan wel zo stoer zijn dat ze zich niet weg hebben laten pesten, maar hadden blijkbaar niet genoeg testosteron om het voor hun teamgenoot op te nemen en zich uit te spreken tegen het racistische en bedreigende gedrag van Incognito. Stoere mannen hoor.

Baltimore Ravens v Miami DolphinsEn dan nog iets over dat onderwerp: hoe belangrijk is leiderschap binnen en buiten het veld? Vorig jaar was HBO’s Hard Knocks bij de Miami Dolphins en daar zagen we dat nieuwbakken coach Joe Philbin een spelersraad opzette met echte leiders.

Reggie Bush, Karlos Dansby en Jake Long. Echte leiders, veteranen, charisma. Nu is offensive lineman Long naar de St. Louis Rams en running back Bush naar de Detroit Lions. De veteraan in de aanval bij de Dolphins is nu, en dat klinkt gek, Incognito. Dat is raar toch? Het is niet zo dat Ryan Tannehill à la Peyton Manning de boel op sleeptouw neemt. Leiderschap, take it away Eef!

Het lijkt me duidelijk dat de Dolphins voor de verkeerde leider hebben gekozen. Gisteren kwam naar buiten dat Incognito bijeenkomsten organiseerde voor de offensieve linemen van de Dolphins, in een stripclub! Teamgenoten die geen trek hadden in bezoekjes aan de stripclub (of dat niet mochten van het thuisfront) werden vervolgens bespot omdat ze geen deel uitmaakten van de groep.

Dat is geen leiderschap. Dat is hele enge manipulatie. Richie Incognito snapt zelfs achteraf niet wat hij fout heeft gedaan (hij is ‘geschokt’ en voelt zich ‘bedrogen’), dat klinkt nou niet echt als een verstandig en volwassen leider. Stoere mannen geven fouten toe. Richie Incognito is een slappeling.

Oja, er wordt ook nog gesport. De NBA is weer in volle gang. De Philadelphia 76ers zijn weer teruggekeerd op aarde en de Miami Heat heeft de smaak te pakken na een traag begin. Wat valt jou tot nu toe op?

Tja, ik kan moeilijk om de Pacers heen. Als enige team hebben ze zes gespeeld en zes gewonnen. Ik laat me niet graag door de waan van de dag leiden, maar je zou bijna gaan geloven dat Miami niet langer topfavoriet is in het oosten. Vanavond mogen Paul George en co op bezoek in Brooklyn. Ik ben benieuwd of de Nets iets weten in te brengen tegen deze Pacers.

En Indiana mag dan Paul George hebben, de Wolves hebben mijn favoriete MVP kandidaat. Kevin Love liet gisteren weer zien dat hij niet te stoppen is en liet tegen de Mavericks 32 punten, 15 rebounds en 8 assists noteren. High-five Spike Lee!
heyspike_medium

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen