ING: Danny Ainge doet strange

Door

ing600Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

Ha die Eef,

Detroit Pistons v Boston CelticsIk snap werkelijk waar geen derrière van Danny Ainge. Misschien zit ik vastgeroest in mijn eigen denkpatroon. Dat is een mogelijkheid. Waarom leuren met je in potentie beste speler? Ja, omdat daar de grootste vliegen op afkomen. Hij is makkelijk verhandelbaar. Mijn redenatie als manager of als coach is compleet anders. Wat is mijn beste speler en hoe zorg ik ervoor dat hij optimaal rendeert? Je denkt toch niet dat Scott Brooks Kevin Durant als laatste op het wedstrijdformulier kalkt, he? Rajon Rondo, nog immer geblesseerd, zou de spil moeten zijn waar het allemaal om draait bij de Boston Celtics. De grote schoonmaak, het onderbrengen van de oudjes in het  basketballzorgcentrum in Brooklyn, is achter de rug. Wat is overgebleven en is gehaald, blinkt niet, maar is zeker niet versleten. Rondo geldt, in mijn visie, toch echt als de kroonjuweel van de groene brigade. Hij is de toekomst of zou het in ieder geval moeten zijn in Beantown. Daarom zeg ik: stop met het leuren van Rondo! Kan jij Ainge doorgronden?

——

Hee Ing!

Weten we zeker dat Danny Ainge aan het leuren is? Geruchten over een vertrek van Rondo horen we al een jaar of drie. En Ainge ontkent (zoals altijd) in alle toonaarden dat zijn sterspeler Boston gaat verlaten. Hij noemt Rondo het middelpunt van de toekomst van de Celtics. En ik kan me voor de toekomst van Boston ook weinig andere scenario’s voorstellen dan eentje waarin Rondo de hoofdrol speelt.

Ondertussen zit het onderwerp van gesprek nog steeds op de bank. Het blijft onduidelijk wanneer hij zijn rentree zal maken. Zijn herstel schijnt wel goed te verlopen, maar zowel Ainge als Rondo zelf blijven vaag en lijken geen haast te hebben. Vooralsnog kijkt de viervoudig All Star vanaf de zijlijn toe hoe slecht de Celtics zijn. En dan valt zo’n stat sheet soms niet mee…
2013-11-20-11_28_53

——
Als ik aan het oog van de camera denk, dan gaan mijn gedachten direct uit naar de commissie van schijndoden van de Fifa. De club van Seppie Blatter die moest bepalen of er doellijntechnologie kwam ja of te nee. Lang bleef het antwoord uit. Zal dat iets te maken hebben met de gemiddelde leeftijd – die lag op 83 jaar en 163 dagen of zoiets – van de commissie? In de MLB zijn ze ’t er nu ook over eens: er moet meer gebruik gemaakt worden van camerabeelden. Ja, om de eerlijkheid van het spel te bevorderen, natuurlijk. Dat vind ik alleen maar het applaudisseren waard. Hoe moeilijk kan het ook zijn? Je gaat me toch niet zeggen dat jij scheidsrechterlijke dwalingen – zeker gezien de huidige belangen – onder de noemer ‘charme van de sport’ rubriceert? Ben jij voor of tegen Big Brother?

——
Het is de hoogste tijd dat andere sporten het voorbeeld van het hockey gaan volgen. Daar wordt als sinds 2006 (!) gebruik gemaakt van videoscheidsrechters. Voorwaarde van het gebruik van camerabeelden is natuurlijk dat het de sport niet stoort. Maar honkbal is typisch een sport waarin camerabeelden op een goede manier gebruikt kunnen worden door de scheidsrechters. Het spel heeft veel bepalende moment waarbij video uitkomst kan bieden en een wedstrijd is niet direct verstoord door een kort videomomentje. Laat die Big Brother maar komen.

——
Kansas City Chiefs v Denver BroncosNa de clashes van vorige week tussen Cam en Tom en Peyton en Alex is het deze week de ontmoeting tussen Tom en Peyton. Ofwel: de Denver Broncos komen langs bij de New England Patriots. Volgens velen staan twee elite quarterbacks tegenover elkaar. Dat neem ik dan maar direct over van de deskundigen. Who do you got: Peyton or Tom? Denver is on a roll en wat mij betreft favoriet. Daar heeft de zege op Kansas City zeker mee van doen. De Pats begonnen zwak en roestig, wisten wel te winnen en hebben het vlot de laatste weken behoorlijk rechtgetrokken. Ik zeg: Peyton. Al wordt het close.

Spreek je volgende week weer.

Sportieve groet,

Ing

——
NFL fans raken niet uitgesproken over de titanenstrijd die vanavond op het programma staat. De twee elite quarterbacks treffen elkaar voor de veertiende keer. De stand is 9-4 in het voordeel van Brady. Nog een aardig statistiekje dat in Brady’s voordeel spreekt: hij kan veel beter tegen de kou dan zijn tegenstander. Als de voorspellingen kloppen, wordt het vanavond een graad of vier onder nul in Boston. Laten we hopen dat Peyton zijn thermo-ondergoed klaar heeft gelegd.

Hoe dan ook denk ik niet dat deze strijd door de hoofdrolspelers zelf wordt beslist. Daarvoor doen ze simpelweg te weinig voor elkaar onder. De winnaar van dit duel heeft niet de beste quarterback, maar het beste team.

Ciao!
Eva

Ook leuk om te lezen