Individuele klasse Giovinco beslist slaapverwekkende pot

Door

Giovinco Toronto FC Philadelphia Union

Toronto FC heeft zijn uitputtende road trip van zeven wedstrijden afgesloten met een gevleide 1-0 overwinning op Philadelphia. De Canadezen konden opnieuw rekenen op de geniale ingevingen van Sebastian Giovinco. De Italiaan drukt, na een korte inloop periode in het Amerikaanse voetbal, steeds meer zijn stempel op de MLS.

Heropstanding van Konopka
Het sterrenensemble van coach Vanney trok voor zijn laatste van zeven opeenvolgende uitwedstrijden naar een zonovergoten PPL Park. Beide ploegen kenden geen al te beste seizoensstart waardoor de spanningen reeds voelbaar waren langs de zijlijn. In het doel van Toronto verving Chris Konopka eerste doelman Bendik wegens een voetblessure. De 30-jarige Konopka, die in het verleden vooral furore maakte in de Ierse competitie, speelde zijn eerste MLS-wedstrijd sinds mei 2012. Toen verdedigde hij het doel voor de Union tegen, toeval of niet, Toronto.

Konopka
Konopka

Individuele klasse van Giovinco
Konopka kende een niet al te lastige middag aan de boorden van de Delaware. Toronto zorgde voor het eerste gevaar na 22 minuten dankzij een uitstekende lange bal van Perquis. De daaropvolgende voorzet van Jackson bereikte Findley maar zijn zwak schot in de kleine rechthoek kon in extremis gepareerd worden door McCarthy. Vier minuten later verscheen de Union voor het eerst in de buurt van Konopka. Spelmaker Maidana legde een gemeten voorzet op het hoofd van Aristeguieta. Zijn kopbal dwarrelde echter op het dak van het doel. Iets na het half uur bewees Sebastian Giovinco opnieuw waarom Toronto hem een jaarsalaris van 7 miljoen dollar aanbiedt. De ex-speler van Juventus benutte een vrije trap van 35 yards om zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Afgekeurde gelijkmaker
Na het veilige openingsdoelpunt schonk Toronto de thuisploeg het initiatief. Net voor de rust liet Maidana nog met een hard schot het doelhout bibberen maar na de rust toonde de Union zich te onmachtig om het teruggetrokken Toronto te ontregelen. De enige noemenswaardige kans kwam voort uit een vrije trap van Maidana die simpel werd binnen gekopt door de Venezolaanse rookie Aresteguieta. Het scheidsrechterstrio signaleerde echter buitenspel wat in de herhaling een foute beslissing bleek te zijn.

Crisis in Philadelphia
Toronto FC trekt dankzij de overwinning met een gerust gemoed naar de eerste thuiswedstrijd in een gerenoveerd BMC Field. Aanstaande woensdag reist het team eerst nog naar Montréal voor zijn achtste road game op rij in het kader van het Canadees kampioenschap. De Union bekleedt momenteel de voorlaatste plaats in de Eastern Conference wat de supporters weinig hoop geeft op een eerste play-offticket sinds 2011. Afgaande op het fluitconcert na de wedstrijd heeft Philadelphia dan ook een lang en moeilijk seizoen in het vooruitzicht.

Foto: Toronto FC

Ook leuk om te lezen