Indians versterken zich met Michael Bourn

Door

Washington Nationals v Atlanta Braves

Wachten heeft zo zijn voordelen, als je GM van de Cleveland Indians bent. Michael Bourn tekende dinsdag verrassend een vierjarig contract van 48 miljoen dollar bij de ploeg van manager Terry Francona. De 30-jarige outfielder was na Josh Hamilton en Zack Greinke de best overgebleven free agent. Bourn zocht nadrukkelijk naar een contract van 75 miljoen dollar, maar merkte dat de vraag naar outfielders afnam.

Defense en snelheid

Een steal dus voor de Indians die in Bourn een uitstekende verdediger erbij krijgen. Sinds 2010 is er niet één outfielder in de Major League die meer runs voor zijn ploeg redt dan Bourn (51). Daarnaast krijgen de Indians er in aanvallend opzicht een speler die honken steelt. De snelle Bourn stal afgelopen seizoen 42 honken voor de Atlanta Braves en voerde drie seizoenen de lijst aan voor de meeste gestolen honken in de Majors.

De vraag blijft natuurlijk hoe lang de 30-jarige Bourn op topniveau blijft spelen? Zijn snelheid zal afnemen, maar verwacht zeker nog twee, drie top seizoenen van hem. Bourn is een ‘four-to-six-win player’ als je kijkt naar de laatste vier jaar en dat is niet verkeerd voor een team dat afgelopen seizoen 845 runs om de oren kreeg en slechts 68 wedstrijden wist te winnen.

De Indians gooien het roer om een versterkten zich al met Nick Swisher, Mark Reynolds, Mike Avilles, Brett Meyers, Daisuke Matsuzaka en Jason Giambi en ruilde outfielder Shin-Soo Choo om voor Drew Stubbs en pitching prospect Trevor Bauer van de Arizona Diamondbacks. Kijk dan ook niet gek op als The Tribe zich in 2013 ontpoppen als de nieuwe Oakland A’s of Baltimore Orioles.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen