Indians beëindigen winstreeks Red Sox

Door

Cleveland Indians v Minnesota Twins

De Boston Red Sox (27-30) hadden de afgelopen de smaak te pakken en wonnen maar liefst zeven keer op rij. Tegen de Cleveland Indians (28-30) kwam er echter een einde aan deze winstreeks, in Cleveland wonnen de Indians met 3-2. Aan de kant van Cleveland was het Justin Masterson die een geweldige wedstrijd gooide en in de vierde inning demonstreerde hij zijn goede vorm door de Red Sox met negen pitches en drie strikeouts in één inning aan de kant te zetten:

Bij een 3-0 achterstand deden de Red Sox nog wel wat terug via Xander Bogaerts die een two-run homerun sloeg op Indians-reliever Brian Shaw:

Het mocht echter niet meer baten want in de negende inning maakte Cody Allen het karwei af voor Cleveland met zijn vierde save van het seizoen.

Leading Off

José Abreu is terug van weggeweest, nadat hij twee weken aan de kant stond met een blessure maakte hij gisteren weer zijn opwachting in de White Sox line-up en hij had niet lang nodig om weer verder te gaan waar hij tot twee weken geleden mee bezig was…het slaan van homeruns:

Het was echter de enige fout die Clayton Kershaw de hele avond zou maken en nadat hij de deur op slot hield wisten de Dodgers dankzij een sterke zesde inning alsnog de overwinning te pakken en met 5-2 te winnen van de White Sox.

Three Strikes

* Felix Hernandez voelt zich altijd goed wanneer hij in New York gooit, en gisteren was geen uitzondering. De ace van de Seattle Mariners gaf in zeven innings slechts twee runs op en omdat de Mariners offense een sterke avond had won Seattle gemakkelijk met 10-2. Voor Kyle Seager was het een bijzondere avond, hij was de eerste speler sinds 1973 die in één wedstrijd tot één double, twee triples en één homerun kwam. De laatste die het deed was Hal Breeden voor de Montreal Expos in 1973.

* Miami blijft voorlopig het beste team in Florida. Ook als het gaat om vrouwensoftbal, want vooraf hadden de spelersvrouwen van de Marlins en de Tampa Bay Rays een softbalwedstrijd voor het goede doel waarbij de vrouwen van Miami nipt wonnen met 10-9. Het was een precedent van wat er daarna zou komen want ook bij de heren was Miami de betere ploeg. De veteraan Randy Wolf gaf in zes innings slechts één run op en de drie runs die The Fish in de eerste inning scoorden waren daardoor meer dan genoeg voor een 3-1 overwinning.

* Een andere in-state showdown vond plaats in Missouri waar de Kansas City Royals in St. Louis met 6-0 wisten te winnen van de Cardinals. De Royals hadden zoals gewoonlijk veel moeite om te scoren en het duurde dan ook pas tot de zevende inning voordat het goede werk van Royals-werper Danny Duffy werd beloond met wat run support waarmee de overwinning ook direct werd veilig gesteld.

Seventh Inning Stretch

De New York Mets lieten niets heel van de Philadelphia Phillies en wonnen gemakkelijk met 11-2. De man van de avond was Matt den Dekker, die de geblesseerde Juan Lagares verving en direct van zich liet spreken:

En met de kracht van zijn arm zit het ook goed:

Alex Cobb was vorig jaar het slachtoffer van een bal die recht in zijn gezicht terecht kwam, ditmaal ging het gelukkig goed en wist hij de bal te vangen:

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging 2-uit-4 met één homerun en twee RBI’s tegen de Cleveland Indians.

* Kenley Jansen gooide een puntloze negende inning en pakte voor de Dodgers zijn zeventiende save van het seizoen.

Scoresheet

New York Mets (28-29) @ Philadelphia Phillies (24-31), 11-2
Seattle Mariners (29-28) @ New York Yankees (29-27), 10-2
Chicago White Sox (29-30) @ Los Angeles Dodgers (31-28), 2-5
Boston Red Sox (27-30) @ Cleveland Indians (28-30), 2-3
Tampa Bay Rays (23-35) @ Miami Marlins (29-28), 1-3
Minnesota Twins (26-29) @ Milwaukee Brewers (32-23), 2-6
Kansas City Royals (27-30) @ St. Louis Cardinals (30-28), 6-0
Pittsburgh Pirates (27-30) @ San Diego Padres (26-32), 10-3

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen