Indiana trekt stand met Miami gelijk: 2-2

Door

1recap1play

De Indiana Pacers hebben de serie met de Miami Heat op gelijke hoogte gebracht. De Pacers waren in eigen huis met 99-92 te sterk. Roy Hibbert was met 23 punten en 12 rebounds de grote man bij Indiana. Het was een wedstrijd die op en neer ging en alle kanten op kon gaan. De ploeg van Frank Vogel begon sterk en maakte optimaal gebruik van hun lengte onder de basket.

Miami had geen antwoord op het gevaar van Hibbert en West. Waar de Heat wel in slaagden was Paul George afstoppen, de forward maakte maar 12 punten. In een wedstrijd vol scheidsrechterlijke dwalingen was het niet genoeg voor de Heat. Door de overwinning van de Pacers zullen beide teams hoe dan ook terugkeren naar Indiana. Eerst volgt er een game 5 donderdag in Miami. [Kijk recap hier]

* Het was de wedstrijd van Lance Stephenson die met 20 punten een belangrijke factor was voor Indiana. De shooting guard van de Pacers zorgde vanaf minuut 1 voor gevaar en was verdedigend en aanvallend dominant. In de eerste helft kreeg hij het al aan de stok met LeBron James en Ray Allen. Beide spelers van de Heat waren boos op het gedrag van Stephenson die twee keer zichtbaar aan het ‘floppen’ was. Oordeelt u zelf:

* De andere belangrijke factor voor de Pacers was het publiek. Afgelopen zondag was het publiek zichtbaar rustiger. Je kunt er verschillende redenen voor verzinnen. Dit was een belangrijkere wedstrijd, of op zondag wordt er niet gejuicht. Journalist Ken Berger had een simpele reden.

* LeBron James werd voor de tweede keer in zijn carriere tijdens een playoffwedstrijd weggestuurd met 6 fouten. Vorig jaar tegen de Boston Celtics werd hij ook al naar de bank gestuurd. James speelde voor zijn doen weer ondermaats. Net als in de vorige wedstrijd schoot hij dit keer ook onder de 50%. Verdedigend was hij wel een sta-in-de-weg voor de Pacers met 3 blockshots, waaronder deze op George Hill.

* De grootste fouten werden niet gemaakt door de spelers, maar door het scheidsrechterlijk trio onder leiding van de ervaren Joey Crawford. In het vierde kwart ging een schot van Roy Hibbert via de basket naast, maar werd weer gepakt door de Pacers. De schotklok bleef echter doortikken en het gemaakte punt van Tyler Hansbrough werd daarna afgekeurd, omdat de 24 seconden voorbij zouden zijn. Op dat moment stonden Pacers met 81-72 voor, Miami profiteerde van de fout en kwam daarna zelfs op voorsprong. Ook Miami werd benadeeld. Terwijl Erik Spoelstra binnen de lijnen nog snel aanwijzingen wilde doorgeven, werd hij door de scheidsrechter verplicht een timeout te nemen.

 

Miami Heat v Indiana Pacers - Game Four

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Joost 7 jaar ago

  Leuk dat filmpje van Lance, zouden we de tig dozijn flops van Battier, Wade, Chalmers en Lebron himself (werd onder de zoden gelopen door niemand minder dan NBA dwerg DJ Augustin, tenminste zo deed James het voorkomen) tijdens deze series anders ook eens mogen zien, anders zou het zomaar kunnen overkomen alsof de Pacers het team is dat meer flops maakt dan Miami en DAT is volledig bezijdens de werkelijkheid.

  Maar Lance was een mooie luis in de Miami pels. Soms tenenkrommend met zijn beslissingen, maar afgelopen nacht vaker geniaal.

  Go Pacers!

 2. Lance 7 jaar ago

  Dit is echt een waanzinnig interessante matchup aan het worden! Zwaar respect voor de pacers. Een ploeg met een plan

  • Joost 7 jaar ago

   Helemaal mee eens. Mooiste is dat de Pacers enorm resilient zijn en elke Heat run, behalve in Game 3, wordt beantwoord en de Heat ook de runs van de Pacers moeten beantwoorden.

   Ik verwacht dat Game 5 of 6 echt enorm kleinzerig gefloten gaat worden. Elk beetje contact: whistle. Vooral voor de Pacers zou dat zeer vervelend zijn, omdat ze graag fysiek spelen en James en Wade in de aanval vaak nogal goedkope fouten meekrijgen en ik verwacht dat m.n. Shane Battier wel weer bij het leven zal gaan floppen.

   Ik verwacht veel, heel veel postups van Lebron en Wade zal vermoed ik meer naar de basket snijden. Als de Pacers het aantal fouten kunnen beperken en op max 8 punten weten te blijven zou het wel weer eens een bijzonder spannende match kunnen worden, zeker als ze George weer aanvallend weer aan de gang weten te krijgen, het aantal maal dat balverlies wordt geleden en het aantal empty possesions worden beperkt en heel belangrijk de rebounding battle weten te (blijven) winnen, maar we gaan het zien vannacht.

 3. GO PACERS. Nu al zenuwachtig voor komende nacht.

 4. Anouar Amrani 7 jaar ago

  Gaat zeker leuke series worden en van te voren wist ik al dat het moeilijk ging worden voor Miami, nu twijfel ik of ze wel eens gaan winnen vannacht in eigen huis. Respect voor de Pacers! Iedereen heeft het over Frank Vogel, Paul George en Roy Hibbert. Ze vergeten de belangrijkste man: Larry Bird! Niets voor niets werd hij vorig jaar uitgeroepen tot executive of the year. Man met de juiste visie en weet hoe hij een small-market team kan omtoveren tot een titelkandidaat!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen