Hudson bijna perfect tegen Brewers

Door

Atlanta Braves pitcher Tim Hudson was bijna perfect tijdens de 8-0 overwinning tegen de Milwauke Brewers op woensdagavond. Centerfielder Nate McLouth was perfect als slagman. Hudson liet maar 1 hit toe en kwam maar tegenover 2 hitters meer te staan dan het absolute minimum.

De Braves hebben zo de terugkeer van pitcher Zack Greinke verpest, de 2009 American League Cy Young winnaar die uit blessure terugkeerde.

Hudson was de ster van de avond. De rechtshandige pitcher gooide zijn eerste negen tegenstanders uit, maar moest een double van Rickie Weeks toestaan in de vierde inning. Weeks was de enige Brewer die op een honk raakte gisterenavond.

Amper vier outs van Hudson kwamen door fly balls, zijn sinker werkte perfect. Hij gooide zijn eerste volledige wedstrijd sinds 2 mei 2008 tegen de Cincinnati Reds. ,,Ik probeer nooit om een no-hitter te gooien,” zei Hudson. ,,Maar dit was zo dicht als ik maar kan raken.”

Het liep helemaal anders voor Greinke. Hij moest vier runs toestaan, vijf hits en een walk voor hij werd vervangen in de vierde inning na het gooien van 86 pitches.

Greinke komt terug na een gebroken rib en drie wedstrijden in de minor leagues. ,,Ik denk dat het eindresultaat slecht is. Maar ik denk toch dat ik niet zo slecht aan het gooien was,” zei Greinke. ,,Maar hoe dan ook, door het pitchen van Hudson gisteren deed het er toch niet toe.”

McLouth was 4-4 met twee hits waarvan een home run in de derde inning, twee runs, twee RBI’s en twee walks. Eric Hinske en Freddie Freeman sloegen beiden ook twee runs binnen en Dan Uggla en Martin Prado elk één.

Door deze wedstrijd te winnen winnen ze de doubleheader tegen de Brewers. McLouth was perfect in de twee wedstrijden met 8-8, vijf hits en drie walks.

Foto: cdn.bleacherreport.net

 

Ook leuk om te lezen