HSV bevestigt vertrek Van der Vaart, overgang Kansas aanstaande

Door

Sporting Kansas City Hamburger SV v 1. FSV Mainz 05 - Bundesliga

Rafael van der Vaart vertrekt definitief bij Hamburger SV. Technisch directeur Dietmar Beiersdorfer heeft zaterdag in de Duitse krant Bild laten weten dat de Nederlander geen nieuw contract krijgt. Een overstap naar Sporting Kansas City lijkt hierdoor dichterbij te komen.

Schoonmaak
Tot zijn eigen ontevredenheid, zat Van der Vaart bij HSV de laatste maanden veelvuldig op de bank. Bovendien drukt de middenvelder met zijn riante salaris zwaar op de begroting van de club, die het financieel zwaar heeft. Technisch directeur Dietmar Beiersdorfer bevestigde vandaag officieel aan BILD dat de club de middenvelder daarom geen nieuw contract aan zal bieden.

Van der Vaart is overigens niet de enige bij HSV die moet vertrekken. Ook routinier Marcell Jansen moet na deze jaargang vertrekken uit Hamburg. “Die twee spelers weten dat we met hen niet in gesprek gaan over een nieuw contract,” aldus Beiersdorfer. Ook voor Heiko Westermann en Slobodan Rajkovic dreigt een vertrek, “met hen zijn de gesprekken uitgesteld.”

Sporting Kansas City
Een vertrek naar de Verenigde Staten lijkt hierdoor aanstaande; Sporting Kansas City wordt veelvuldig genoemd als geïnteresseerde partij. Van der Vaart liet vorige week al doorschemeren open te staan voor een dergelijke uitdaging. Naar verluid kan de 109-voudig Oranje international zijn handtekening zetten onder een contract voor tweeënhalf jaar.

Hij schijnt in Kansas met 4,3 miljoen een riant salaris te kunnen gaan verdienen. Duitse én Amerikaanse media berichten afgelopen week dat de transfer naar verwachting tijdens de huidige interland periode beklonken zal worden. In dat geval zal hij per 1 juli 2015 de overstap maken.

Van der Vaart en ploeggenoot Marcell Jansen
Van der Vaart (links) en ploeggenoot Marcell Jansen

Toekomstige rol bij HSV
Het is daarentegen wel de bedoeling van HSV dat Van der Vaart ooit weer terugkeert in de Imtech Arena, de thuisbasis van de club. “We willen hem graag de mogelijkheid geven om na zijn actieve loopbaan hier terug te keren”, bevestigt Beiersdorfer zaterdag. De directeur zei er echter niet bij welke functie de beleidsbepalers voor ogen hebben.

Teleurstellende prestaties
Van der Vaart droeg sinds zijn terugkeer in Hamburg (2012) de aanvoerdersband. Maar de prestaties van de club waren lang niet zo goed als tijdens zijn eerste periode. In 2012 eindigde HSV nog als zevende, maar vorig seizoen werd degradatie ternauwernood voorkomen; uiteindelijk werd de zestiende plaats bereikt. Met nog acht wedstrijden te gaan in de Bundesliga, staat Hamburger SV op dit moment wederom zestiende.

Fotos: Getty Images

Ook leuk om te lezen