Howard vroeg Lakers om contract Bryant te ontbinden

Door

Portland Trail Blazers v Los Angeles LakersDe grootheidswaanzin van Dwight Howard heeft de laatste weken groteske vormen aangenomen. De Lakers beloofden hem vorig jaar dat hij het nieuwe gezicht van de franchise zou worden. Dat was echter buiten Kobe gerekend. In plaats van langzaam richting retirement te cruisen, wil The Black Mamba juist nog een aantal jaar vlammen. Daar had D12 geen zin meer in, meldt ESPN.

Bryant scheurde begin mei zijn achillespees af en staat lange tijd buiten spel, maar drukt met zijn jaarsalaris van ruim dertig miljoen dollar wel zwaar op de begroting. LA heeft de mogelijkheid om via een slimme constructie Kobe te amnestyen en hem later, als hij weer fit is, erbij te halen. De entourage van Howard heeft dat idee geopperd bij de leiding van de Lakers, maar die hebben duidelijk andere ideeën.

Tandem Paul-Howard
Het plan van Howard was om Chris Paul als point guard naar de Lakers te halen. Daarvoor moesten ook Pau Gasol en Steve Nash wijken. Volgens de Lakers zou de beslissing om Kobe van de loonlijst te halen in handen liggen van Kobe zelf. En geen haar op het -voormalige afro- hoofd dat daar aan denkt. Het haantjesgevecht verliezen van Howard is in de (slangen)ogen van Kobe Bryant geen optie.

Politicus Howard
Hoewel Superman dus wil doen laten lijken alsof zijn keuze voor de Rockets een zware, weloverwogen keuze was, ligt dus waarschijnlijk net wat anders. Ook na zijn vertrek bij Orlando vorig jaar kwamen er politieke verhalen. Dwight zou hebben gedreigd te vertrekken als toenmalig coach Stan van Gundy niet werd ontslagen. Dan is hij bij Kobe aan het verkeerde adres.

Kobe blijft ‘correct’
Nu Howard vertrokken is uit LA, krijgt Bryant vragen over zijn mening naar aanleiding van het vertrek van zijn oud-teamgenoot. De relatie tussen de strijder Bryant en de flierefluiter Howard stond het afgelopen jaar enorm onder druk. Of hij verrast is door het vertrek van D12? “Het is aan het individu om een beslissing te maken. Ik kan daar niets aan veranderen en houd me er niet mee bezig”, zegt Kobe stoïcijns tegen Los Angeles Times.

Of hij dan teleurgesteld is? “Nee, ik sta er blanco in. Deze franchise doet altijd het juiste voor de toekomst. Hoe dan ook komt het hier altijd weer goed. Dus wat er is gebeurd, gebeurt met een reden. We gaan proberen om iedereen die zegt dat de Lakers komend seizoen kansloos ten onder gaan de mond te snoeren.”

Rivaliteit
Als een ding zeker is, is dat de wedstrijden tussen de Lakerss en Rockets verhitte battles gaan worden. Na het vertrek van Howard besloot Bryant hem meteen te unfollowen op Twitter. Ook daar heeft hij een plausibele reden voor, getuige zijn onderstaande tweet.


Bryant tegen LA Times: “Sommige mensen vinden het misschien zielig, maar whatever. Ik ben een strijder. That’s just me.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen