Howard leidt Red Wings langs Avalanche

Door

Minnesota Wild v Detroit Red Wings

De Detroit Red Wings hebben in eigen huis een 1-2 overwinning ten koste van de Colorado Avalanche behaald. Johan Franzen en Niklas Kronwall maakten de doelpunten, maar de man waarover het meest gesproken werd, was Jimmy Howard.

De Red Wings gingen met een 0-2 voorsprong de derde periode in, maar moesten hierin toezien hoe de Avalanche legio grote mogelijkheden wisten te creëren. Gabriel Landeskog(tweemaal), John Mitchell en PA Parenteau(tweemaal) kregen grote kansen om hun ploeg terug te brengen in de wedstrijd, maar kregen de puck niet langs Howard.

Paul Stastny lukte dat met nog anderhalve minuut te spelen wel, uit een rebound van zijn eigen schot. Matt Duchene kreeg acht seconden voor het einde nog een grote kans om de gelijkmaker te produceren, maar Howard stond weer in de weg en loodste zijn ploeg zodoende over de streep.

Blackhawks

De Minnesota Wild snoepten eerder dit seizoen de Chicago Blackhawks hun eerste punt af, maar werden niet de eerste ploeg die de Blackhawks in reguliere speeltijd kon verslaan. Chicago verlengde zijn serie wedstrijden zonder verlies in reguliere speeltijd naar 23 wedstrijden met een 5-3 overwinning.

Het was tevens de tiende overwinning op een rij, iets wat de Blackhawks in het verleden ook nog niet eerder was gelukt. Het vorige record stond op 9 en stamde uit december 2008.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen