Howard huurt vrije worpexpert in

Door

Alleenheerser onder de borden. Niemand is zo dominant als Dwight Howard. Vaak is hij enkel door een fout af te stoppen. Dat is op zich een goede tactiek, aangezien de basketballende spierbundel van de Orlando Magic verre van goed is vanaf de vrije worplijn. Daar wordt echter aan gewerkt, as we speak.

 ‘Superman’ heeft nu namelijk een vrije worpgoeroe in de hand genomen. Critici zullen beweren dat hij deze stap rijkelijk laat heeft genomen. De beste verdediger van de NBA van de laatste drie jaar is immers sinds 2004 actief in de league en heeft altijd belabberd geschoten vanaf de lijn.

In zijn beste jaar smeet hij gemiddeld 62 van de ballen 100 ballen het netje in. Dat was dan zijn uitschieter. Maar Howard krijgt het schot niet goed onder controle. Zo zit er bijvoorbeeld weinig routine in en haperen zijn mechanics.

Het is nu de taak van Australiër Ed Palubinskas om het percentage van de Magic-center flink op te gaan krikken. In zeven seizoenen tijd schiet Howard een miezerige 58 procent vanaf de streep door de ring. En hij mag nogal vaak aanleggen zonder weerstand. Zo was hij in 2010-2011 de man waarop de meeste fouten worden gemaakt.

Palubinskas, die in het verleden ook met Shaquille O’Neal werkte, heeft al een analyse gemaakt van Howard’s vrije worp. Hij weet wat er allemaal aan schort. Daarmee gaat hij nu met de 2,11 meter lange mastodont aan het werk.

De Aussie blaakt van het zelfvertrouwen, want hij voorspelt dat zijn nieuwe klant een megasprong gaat maken op dit basketbalonderdeel. Met zijn kennis en expertise heeft hij er binnen enkele keren tenminste een nieuwe Patrick Ewing van gemaakt. Wellicht zit er zelfs wel meer in het vat. Een nieuwe Ray Allen lijkt uit den boze…

Foto: givemetherock.com

 

Ook leuk om te lezen