Houston door ten koste van Philadelphia

Door

Houston Dynamo heeft ook het tweede duel met winst afgesloten: 1-0 werd het in Houston. In de uitwedstrijd was Dynamo ook al de winnende ploeg. In een slordige wedstrijd waren de ploegen maar weinig gevaarlijk. Veel balverlies over en weer, maar kort voor rust kroonde Brian Ching zich tot matchwinner met een rake kopbal.

Het duel tussen de twee ploegen stond duidelijk onder spanning. Philadelphia moest komen, terwijl Houston Dynamo bang leek om zijn voorsprong te verliezen. Verder dan wat schoten van afstand en een enkel kansje uit een dood spelmoment wisten de teams niet te komen. Houstons middenvelder Davis was met een schot dat net over de kruising scheerde dichtbij een goal.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. In de derde minuut van de blessuretijd kopte Brian Ching fraai raak uit een vrije trap van Brad Davis. Vlak na rust was Luiz Camargo dichtbij de 2-0. De middenvelder pikte een lange bal van zijn keeper op,  maar Philadelphia-doelman Mondragón redde knap.

In het laatste half uur was het Philadelphia dat op jacht ging naar de benodigde doelpunten. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Bij schoten van afstand redde doelman Hall bekwaam. De grootste mogelijkheid was voor oud-wonderkind Freddy Adu. Op links kreeg hij de bal, maar zijn poging hield het midden tussen een schot op doel en een voorzet.

Met de dubbele winst mengt Houston zich bij de laatste vier. Tegenstander in de volgende ronde is Sporting Kansas City. Dat duel staat zondag op het programma.

Foto: Bigsoccer.com

Ook leuk om te lezen