Hoosiers ook te sterk voor Wolverines

Door

Indiana Hoosiers heeft een paar moeilijke jaren achter zich. Winnen was een groot probleem. Dat is het dit jaar niet. Zeker niet in de eigen Assembly Hall, waar Michigan Wolverines alweer het tiende slachtoffer van de ‘Bloomington dadendrang’ werd.

De onverschrokken aanhang (een avond Assembly Hall met de Hoosiers op de vloer is goed voor kippenvel all over) weet al sinds de buzzer beater win tegen top seed Kentucky dat het een mooi seizoen kan worden. Afgelopen zaterdag was er de bevestiging tegen No.2 seed Ohio State. In beide gevallen voltrok Christian Watford het vonnis. Tegen Kentucky met een buzzer beater 3-pointer. Tegen Ohio vanaf de vrije worplijn. Watford is een 20-jarige junior forward die laat zien dat je een key player kunt worden. Ook als niemand, zelfs niet je eigen coach, dat van je verwacht. Hij eist zonder aarzeling de bal op als de wedstrijd beslist gaat worden. En doet dan wat hij moet doen. Ook tegen de University of Michigan.

 

Indiana is niet alleen 10-0 in thuiswedstrijden. De 14 zeges dit seizoen zijn een record onder coach Tom Crean. De head coach van de Hoosiers verdient alle credits voor zijn werk met de voorheen rammelende boedel van Bloomington, Indiana.

Indiana leidde tegen Michigan van start tot finish en was, zeker voor rust, oppermachtig. Kort voor de pauze leidde de Hoosiers met 15 punten en moesten de Wolverines alle zeilen bijzetten om een acceptabele 39-32 op het bord te krijgen na 20 minuten. Het was vooral aan de strakke defensie te danken dat het makkelijk scorende korps van Crean werd gestopt. Kort na rust werd het zelfs even gelijk, na een driepunter van Wolverine Evan Smotrycz (46-46). Bij Indiana bleef het opvallend rustig. Watford (25pt. 7rb.) ging weer scoren en hij kreeg hulp van Cody Zeller (18pt.) en Verdell Jones (8pt. waarvan 6 in de slotminuten). Zeven minuten voor tijd stond het ‘gewoon’ 65-55.

Weer kwam Michigan terug. Trey Burke en Tim Hardaway jr. (met papa de ex-prof op de tribune) zetten aan voor een 13-3 run voor Wolferines en met nog 3 minuten te spelen staat het weer 68-68. En wie staat er dan op? Verdell Jones… Hij maakt 2 vrije worpen en een jumpschotje voor 72-68. Maar er is nog 10 tellen te gaan… Stu Douglass schiet van heel ver een driepunter raak, 72-71 en dan maakt Michigan op de inbound de fout op Watford. Christian maakt zijn eerste vrije worp, maar mist de tweede. Met nog 2.9 seconden te spelen schiet Zack Novak vanaf de middenlijn tot opluchting van het leeuwendeel van de toeschouwers in Assembly Hall zijn noodschot mis.

Zowel Indiana als Michigan zijn nu 2-1 inde Big Ten, waar Michigan State (3-0) aan de leiding gaat.

Ook leuk om te lezen