Honda Indy 200 prooi voor Dixon

Door

Scott Dixon heeft zondag de Honda Indy 200 op Mid-Ohio gewonnen. Hoewel de pole position nog werd opgeëist door Will Power wist Dixon vanaf de vierde startplaats de race naar zich toe te trekken. Na de pitstops in ronde 57 pakte hij de leiding ten koste van Will Power en gaf de controle over de wedstrijd niet meer uit handen. Met een voorsprong van 3,4 seconden passeerde Dixon de finishlijn. Power, die dus vanaf de eerste startplaats vertrok werd, tweede. Simon Pagenaud maakte het podium compleet.

Hunter-Reay

Ryan Hunter-Reay, die het de laatste maanden zo goed deed, viel uit met een mechanisch probleem en werd als 24e geklassificeerd. Zijn motor verloor in vermogen waardoor een goede afloop onmogelijk bleek. Hunter-Reay begon de dag nog als leider in het algemeen klassement met een voorsprong van 23 punten maar staat nu tweede in de strijd om het kampioenschap.

Kampioenschap

Will Power wist met zijn tweede plaats Hunter-Rey voorbij te steken in het algemeen klassement en heeft nu een marge van 5 punten. Er is, met drie races te gaan, nog niks beslist en de komende wedstrijden zullen dan ook de nodige spanning met zich mee brengen. De eerstvolgende race staat over drie weken op het programma.

De top zes in het algemeen klassement ziet er nu als volgt uit:

  1. Will Power, 379 punten
  2. Ryan Hunter-Reay, 374 punten
  3. Helio Castroneves, 353 punten
  4. Scott Dixon, 351 punten
  5. James Hinchcliffe, 316 punten
  6. Simon Pagenaud, 311 punten

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen