Hometown hero Todd Frazier wint Home Run Derby

Door

Frazier1

Todd Frazier won vannacht in eigen huis de Home Run Derby. In Cincinnati was de derde honkman in de finale met 15-14 te sterk voor Joc Pederson van de Los Angeles Dodgers.

Frazier, die zijn ballen kreeg aangegooid door zijn broer Charlie, werd door zijn overwinning pas de tweede speler in de geschiedenis van de Major League, die de Home Run Derby in zijn eigen stadion wist te winnen. Ryne Sandberg werd in 1990 de eerste. Hij pakte de titel als speler van de Chicago Cubs in zijn eigen Wrigley Field.

De derde honkman van de Reds versloeg in de eerste ronde Texas Rangers-speler Prince Fielder met 14-13. In de tweede ronde was hij met 10-9 te sterk voor Josh Donaldson van de Toronto Blue Jays. Frazier had een buzzer-beater homerun nodig.

Na afloop was hij erg te spreken over het publiek.

“Just hearing the crowd roar, call my name, adrenaline. And those last minutes of each round really picked me up and helped me drive the ball out of the park a lot more. It was a lot of fun. I appreciate that a lot.”

Reguliere seizoen
Frazier is dit seizoen bezig aan een erg sterk seizoen. Tot op heden noteert hij 25 homeruns, 67 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .284. Vorig seizoen eindigde hij in 157 wedstrijden met 29 homeruns, zijn persoonlijke record voor één seizoen. Ook had hij toen tachtig RBI. Ondanks de goede vorm van Frazier staan de Reds op een teleurstellende vierde plaats in de National League Central. Het gat met koploper St. Louis bedraagt al meer dan vijftien wedstrijden.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen