Homeruns Big Papi, game-winner Derek Jeter

Door

Houston Astros v Boston Red Sox

David Ortiz speelde zaterdag een hoofdrol in een slugfest tussen de Boston Red Sox en de Houston Astros. Big Papi was goed voor twee homeruns en zes binnen geslagen punten in de 10-7 overwinning op de Astros. Een mijlpaal voor de 38-jarige Ortiz die homeruns nummer 400 en 401 sloeg in het uniform van de Red Sox.

Leading-Off
Het is bijna niet te geloven, maar voor het eerst sinds vijf jaar sloeg Derek Jeter in een wedstrijd een game-winning RBI in de negende inning of later. The Captain bezorgde zijn ploeg in St. Petersberg een 3-2 overwinning op de Tampa Bay Rays. Shane Greene gooide een career-high tien strikeouts voor de New York Yankees.

Three Strikes
* De Los Angeles Angels hebben de eerste plaats in de AL West divisie overgenomen van de Oakland Athletics. De Halos waren met 5-4 te sterk voor de Texas Rangers, terwijl de A’s met 4-3 onderuit gingen tegen de Atlanta Braves.

* David Price gooide acht innings waarin hij slechts één run opgaf en de Detroit Tigers klopten de Seattle Mariners met 4-2. Felix Hernandez werd na vijf innings van de heuvel gehaald en daarmee komt er na zestien starts op rij met 7+ innings en twee runs of minder tegen een eind aan the streak.

* Clayton Kershaw is gelukkig ook te verslaan, maar zelfs als de linkshandige werper van de Los Angeles Dodgers verliest, doet hij dat in stijl. Kershaw stond de volledige negen innings op de heuvel en had daar minder dan 100 pitches voor nodig, maar hij kon niet voorkomen dat de Milwaukee Brewers er met de 3-2 overwinning vandoor gingen. Wat te denken van de volgende bomb van Carlos Gomez?

Seventh Inning Stretch
Henderson Alvarez gooide een curveball van, let op, 58 mph (!). De startende werper van de Miami Marlins leidde de Miami Marlins naar een 2-1 overwinning op de Arizona Diamondbacks.

De Washington Nationals scoorden drie runs in de achtste inning en één run in de negende voor de 6-5 walk-off overwinning op de Pittsburgh Pirates.

Going Dutch
* Xander Bogaerts ging 0-uit-2 tegen de Astros met twee walks

* Geen honkslag in twee slagbeurten voor Jonathan Schoop.

* Andrelton Simmons ging 2-uit-4 tegen de A’s met een RBI.

Overige wedstrijden
Philadelphia Phillies @ San Francisco Giants 5-6
Baltimore Orioles @ Cleveland Indians 0-6
Toronto Blue Jays @ Chicago White Sox 6-3
Kansas City Royals @ Minnesota Twins 1-4
Chicago Cubs @ New York Mets 3-7
San Diego Padres @ St. Louis Cardinals 9-5
Cincinnati Reds @ Colorado Rockies uitgesteld

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen