Home Sweet Home! Cardinals forceren Game 7

Door

Opgegeven en kansloos. Dat leek het verhaal te worden voor de St. Louis Cardinals donderdagnacht in Game 6 van de World Series. Maar via een onmogelijke comeback knokte de ploeg van manager Tony LaRussa zich terug en sleepte er op karakter een Game 7 uit tegen de Texas Rangers. Uitgerekend David Freese, geboren in Texas maar opgegroeid in St. Louis, werd na 4,5 uur wedstrijd de grote held. In de 11e inning, bij een 9-9 stand, sloeg hij een solo homerun en daarmee het winnende punt voor de Cardinals binnen.

“Wat een geweldig gevoel als je dan naar de thuisplaat loopt en daar al jouw teamgenoten ziet staan”, zei Freese die in het feestgedruis zijn shirt kwijt raakte. Zo blij waren de Cardinals met de zege. De Rangers moeten zich nu opmaken voor een beslissingswedstrijd in de wetenschap dat het twee grote kansen heeft laten liggen om de World Series op hun naam te schrijven. “Ik begrijp dat het pas over is als de laatste out is gemaakt”, gaf manager Ron Washington toe.

Beide ploegen begonnen niet sterk aan de wedstrijd, totdat de Rangers het heft in handen namen in de zevende inning. Met een gelijke stand van 4-4 op het scorebord sloegen Adrian Beltre en Nelson Cruz een homerun en scoorde Derek Holland via een single van Ian Kinsler. 7-4 Rangers. Nolan Ryan, general manager van de Texanen, was als een kind zo blij en begon al high fives uit te delen. Het kon nu niet meer mis gaan voor de Rangers.

Dat had Ryan beter niet kunnen doen. Een homerun van Alan Craig in de achtste inning leidde een fantastische comeback in van de Cardinals. Met nog één out te gaan in de negende inning kon closer Neftali Feliz de klus niet klaren en moest een triple toestaan van David Freese waardoor Albert Pujols en Lance Berkman konden scoren. Extra innings! De Rangers herpakten zich snel in de tiende inning dankzij een 2-run homerun van Josh Hamilton. 9-7 Rangers.

De mannen van LaRussa schakelden opnieuw een tandje erbij en wisten er 9-9 van te maken waardoor Freese in de elfde inning uitgroeide tot de held van St. Louis met zijn walk-off homerun. “Je had er moeten zijn om het te geloven”, zei LaRussa na afloop. Voor het eerst een Game 7 in de World Series sinds 2002 toen de Los Angeles Angels de San Francisco Giants klopten. Game 7 is vrijdagnacht en vrijdagmiddag kun je de voorbeschouwing lezen hier op Sport Amerika.

Foto van David Freese: mediagallery.usatoday.com

Ook leuk om te lezen