Hisashi Iwakuma gooit no-hitter voor Mariners

Door

Kuma

Voor de Seattle Mariners is het seizoen met een record van 54-61 vooralsnog een teleurstelling te noemen. De ploeg dacht mee te kunnen doen om de play-offs, maar lijkt vooralsnog veroordeeld tot een bijrol in de slotfase van het seizoen.

Toch was daar gisteren dan een reden om te juichen, want in een volgepakt Safeco Field gooide de 34-jarige Hisashi Iwakuma de vijfde no-hitter in de geschiedenis van de Seattle Mariners die met 3-0 van de Baltimore Orioles wisten te winnen.

Ondanks dat een no-hitter tegenwoordig vaker voorkomt dan voorheen, is de prestatie van Iwakuma in meerdere opzichten bijzonder te noemen. Zo zijn de laatste drie no-hitters uit de American League allemaal afkomstig van Seattle. Felix Hernandez deed het in 2012, en daarvoor was er een unieke combinatie van Kevin Millwood plus de bullpen die ook een no-hitter noteerde. De no-hitter uit 2012 van Hernandez was daarnaast ook de laatste uit de American League.

Het bijzondere is dat sinds 2012 er maar liefst 15 no-hitters hebben plaatsgevonden in de National League, waarvan drie dit jaar: Max Scherzer (Nationals), Chris Heston (Giants) en Cole Hamels (Phillies).

Voor Iwakuma zelf was het zijn eerste volledige wedstrijd sinds hij in Amerika speelt, en het is vrij uniek dat het op zijn leeftijd nog gebeurt als we naar de recente geschiedenis kijken.

Daarnaast is Iwakuma, die sinds 2012 actief is voor de Mariners, na Hideo Nomo de tweede Japanner die het voor elkaar krijgt om de tegenstander zonder een honkslag naar huis te sturen.

En gezien het seizoen wat Iwakuma vooralsnog heeft, valt het verrassend te noemen dat het uitgerekend dit jaar gebeurt.

En bij elke no-hitter hoort natuurlijk een defensieve highlight:

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen