Hiller bezorgt Zwitsers zege tegen Tsjechen

Door

Ice Hockey - Winter Olympics Day 8 - Switzerland v Czech Republic

Zwitserland is de nummer twee in de poule C geworden. Jonas Hiller was met zijn tweede shutout van vitaal belang in de 1-0 zege van Zwitserland tegen concurrent Tsjechië. Zweden had het even lastig met Letland, maar won uiteindelijk toch, met 5-3.

Zwitserland – Tsjechië

In een onderling duel om de tweede plaats in de poule waren de Tsjechen de meest gevaarlijke ploeg, maar was doelman Jonas Hiller de beste speler. Jaromir Jagr (op zijn 42ste verjaardag) en Tomas Plekanec kregen de meeste kansen, maar vonden continu de Zwitserse doelman op hun weg. Hiller is na twee gespeelde wedstrijden nog altijd niet gepasseerd. De ploeg kreeg pas één doelpunt tegen, het manco van de ploeg is echter de aanval: de winnende goal van Simon Bodenmann was slechts het tweede doelpunt van het toernooi voor de Zwitsers. Wie de tegenstander van beide ploegen wordt in de tussenronde, hangt af van de resultaten in de andere poules morgen.

Zweden – Letland

Zweden speelde een dominante eerste periode, maar ging toch met een 1-1 tussenstand rusten. Letland nam in de tweede periode zelfs brutaal de leiding, maar de hekkensluiter moest al gauw buigen voor de koploper. Via Karlsson, Alfredsson en Ericsson nam de ploeg een 4-2 voorsprong. Zemgus Girgensons bracht de spanning terug in de wedstrijd met een powerplay goal, maar het laatste doelpunt viel voor Letland aan de verkeerde kant van het ijs en werd gemaakt door Alexander Edler. Zweden gaat direct door naar de kwartfinale, Letland zal in de tussenronde door de puntloze laatste plaats in de poule een zware tegenstander treffen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen