Hideki Matsui neemt afscheid van MLB

Door

Hideki MatsuiDe Japanse honkballer Hideki Matsui zet een punt achter zijn carrière als actieve speler. Volgens de Japanse sportwebsite Sankei Sport kondigt ‘Godzilla’ zijn afscheid vrijdag officieel aan, tijdens een door hemzelf georganiseerde persconferentie in New York.

2009 World Series MVP

In ‘The Big Apple’ beleefde de inmiddels 38-jarige Matsui zijn grootste successen. Met de New York Yankees won de Japanse outfielder in 2009 de World Series. Matsui had bovendien een groot aandeel in die zege op de Philadelphia Phillies. Onder meer dankzij zijn drie homeruns en acht binnen geslagen punten werd Matsui gekroond tot MVP van de World Series.

Matsui speelde tussen 2002 en 2009 voor New York. Daarvoor kwam de Japanner tien jaar uit voor de Yomiuri Giants. Na zijn lange periode in pinstripes speelde Matsui nog losse seizoenen voor de Los Angeles Angels, de Oakland Athletics en de Tampa Bay Rays. Matsui speelde echter slechts 34 wedstrijden voor de Rays. Op 25 juli werd Matsui teruggezet naar de minor leagues, waarna de Rays zijn contract op 1 augustus ontbonden. Daarmee kwam, zo blijkt nu, een einde aan de carrière van Matsui.

Interesse Houston Astros nooit concreet

Ondanks dat Matsui duidelijk in de nadagen van zijn carrière zat en niet op een succesvol seizoen 2012 kon terugkijken, was er deze winter nog wel interesse in de bekende Japanse honkballer. De Houston Astros, die voor komend seizoen verhuizen naar de American League, zagen in Matsui mogelijk hun Designated Hitter. Die geruchten werden echter niet concreet. Daarmee eindigt Matsui zijn carrière met in totaal 2504 gespeelde wedstrijden in Japan en de Verenigde Staten achter zijn naam, waarin hij 507 homeruns sloeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen