Hernandez klopt Samardzija in The Battle of Aces

Door

Oakland Athletics v Seattle Mariners

Felix Hernandez sloot vrijdag de beste eerste seizoenshelft uit zijn loopbaan af door acht sterke innings te gooien in de 3-2 overwinning op de Oakland Athletics. Het was voor King Felix de elfde start op rij waarin hij minimaal zeven innings op de heuvel stond en twee runs of minder opgaf. Robinson Cano kwam door in de clutch en sloeg in de zesde inning met een double de winnende run over de thuisplaat.

Hernandez won het persoonlijk duel van collega-ace Jeff Samardija die over acht innings vijf honkslagen en drie runs moest toestaan met vijf strikeouts.

Leading-Off
De Cincinnati Reds schuiven op in de NL Central divisie dankzij een 6-5 comeback overwinning op de Pittsburgh Pirates. De Reds scoorden maar liefst vijf runs in de zevende en achtste inning. Aroldis Chapman noteerde drie strikeouts in de negende inning voor save nummer 20 van het seizoen. The Cuban Misille vestigde een record door in zijn laatste 40 relief optredens minimaal één strikeout te gooien.

Three Strikes
* De New York Yankees gingen in extra innings onderuit op bezoek bij de Baltimore Orioles: 2-3. Catcher Nick Hundley was de gevierde man aan de kant van de O’s met een walk-off single. Voorafgaande aan het duel bood Yankees’ pitcher Masahiro Tanaka zijn excuses aan voor zijn blessure. De 25-jarige Japanner heeft stijl.

* De derde overwinning op rij voor de Boston Red Sox, en de derde zege sinds het vertrek rotte appel A.J. Pierzynski. Toeval? Zijn vervanger, rookie Christian Vazquez, sloeg in de 8-3 zege op de Houston Astros zijn eerste drie honkslagen in de Majors.

* Garrett Richards gooide zeven puntloze innings met acht strikeouts in de 3-0 overwinning op de Texas Rangers. De pitcher van de Los Angeles Angels heeft nu een 1.27 ERA over zijn laatste acht starts en laat de wereld zien dat het een fout is door hem niet te selecteren voor de All-Star Game.

Seventh Inning Stretch
Justin Ruggiano leidde de Chicago Cubs naar een 5-4 overwinning op de Atlanta Braves dankzij een walk-off single.

Carlos Gonzalez speelde voor het eerst sinds 2011 in het rechtsveld, gooide met een streep een honkloper uit op het derde honk!

Henderson Alvarez moet nog werken aan zijn stootslag.

Going Dutch
* Andrelton Simmons ging 1-uit-4 met een run.

* Geen honkslag in vier slagbeurten voor Xander Bogaerts.

* Kenley Jansen gooide een puntloze inning met een strikeout.

* Didi Gregorius ging 0-uit-3.

Standings
Naamloos

Overige wedstrijden
Chicago White Sox @ Cleveland Indians 4-7
Washington Nationals @ Philadelphia Phillies 2-6
Miami Marlins @ New York Mets 1-7
Toroton Blue Jays @ Tampa Bay Rays 8-5
St. Louis Cardinals @ Milwaukee Brewers 7-6
Detroit Tigers @ Kansas City Royals 2-1
Minnesota Twins @ Colorado Rockies 2-6
San Diego Padres @ Los Angeles Dodgers 6-3
Arizona Diamondbacks @ San Francisco Giants 0-5

Foto: Getty Imags

Ook leuk om te lezen