Herhalen Diamondbacks het kunstje van Giants?

Door

We naderen het einde van het seizoen en men begint steeds meer naar de stand in de verschillende divisions te kijken. In sommige divisions beginnen de leaders een beetje weg te lopen bij de concurrentie, maar in de meeste races staan er meerdere teams nog dicht bij elkaar.

De NL East is eigenlijk al sinds het begin van het seizoen voor de Philadelphia Phillies. Iedereen had dit ook verwacht, maar de Braves bleken nog lange tijd in staat om in hun kielzog te blijven. Nu lijkt het over voor de Braves, zij zullen zich moeten richten op de Wild Card race, want ze hebben inmiddels een achterstand van 7.5 wedstrijden op de Phils.

In de NL Central zijn het de Brewers die nu weglopen van de concurrentie. De Pittsburgh Pirates, die heel erg lang meedraaiden in de top, kenden een dramatische reeks waardoor zij nu vierde staan met 14 wedstrijden achterstand op de Brewers.

Het enige team dat nog enigszins in de buurt van Brew Crew kan blijven is St. Louis, voor wie Albert Pujols zijn 30ste home run van het seizoen sloeg vannacht. Zij staan op 7 wedstrijden achterstand.

De Arizona Diamondbacks zouden wel eens de Giants van 2011 kunnen worden. Met ‘castoffs and misfits’ (zoals Aubrey Huff zijn eigen Giants vorig jaar omschreef) als Sean Burroughs, Willie Bloomquist en Lyle Overbay en Justin Upton (foto) in de rol van de talentvolle Buster Posey staan de Diamondbacks bovenaan in de NL West.

Ze hebben inmiddels zes wedstrijden voor op de San Francisco Giants en wonnen hun laatste zeven wedstrijden op rij. In de Wild Card race hebben de Braves een voorsprong van zes wedstrijden op de Giants en zeven op de Cardinals. De rest van de teams in de National League speelt eigenlijk geen rol van betekenis meer, anders dan die van spoiler.

Foto: diarydiehard.com

1 Reactie
  1. a.c.lof. begeer 9 jaar ago

    net als in 2001

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen