Hejduk blijft bij Avalanche

Door

Milan Hejduk en de Colorado Avalanche gaan langer met elkaar door. De club en de speler kwamen namelijk een nieuw contract overeen waarmee de 36-jarige rightwinger voor nog een jaar in Colorado blijft. Hiermee voorkomen de Avalanche dat de veteraan na afloop van dit seizoen een unrestricted free agent wordt. Geen van de beide partijen maakten de precieze voorwaarden van het contract bekend, maar volgens de Denver Post gaat Hejduk het komende jaar twee miljoen dollar verdienen.

Hejduk kende het afgelopen jaar geen al te best seizoen. Hij kwam in 82 wedstrijden voor de Avalanche tot slechts 14 goals en 37 punten in totaal, waarmee hij zijn minst productieve seizoen ooit noteerde. Daarnaast verbrak hij hiermee zijn reeks van elf achtereenvolgende seizoenen waarin hij minstens twintig keer wist te scoren.

Gelukkig in Denver

Desondanks toonde Greg Sherman, de general manager van de Avalanche, zich tevreden met de contractverlenging: „Milan was de afgelopen jaren bijzonder belangrijk voor de organisatie. Hij vertegenwoordigde de franchise altijd op een geweldige manier en is ook volgend seizoen een toegevoegde waarde voor de vele jonge spelers binnen onze club.”

Hejduk, in 1994 door de Quebec Nordiques gedraft, speelde zijn hele NHL-carrière voor Colorado. Hij staat momenteel met 371 goals en 423 assists op de vierde plek van topscorers aller tijden binnen de franchise en heeft op Joe Sakic na de meeste wedstrijden voor de Avalanche gespeeld (991).

De aanvaller zelf is verguld dat hij nog een jaar de kleuren van zijn club mag verdedigen: „Mijn gezin en ik zijn erg blij dat ik mijn loopbaan kan voortzetten in Denver. Ik heb het volste vertrouwen in deze organisatie en in de jonge spelers en ik kijk er dan ook naar uit om het team op alle mogelijke manieren te helpen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen