Heatmonsters verslaan Celticsdemonen

Door

De Celticsdemonen zijn verslagen door de twee monsters van Miami, zoals Doc Rivers Dwayne Wade en LeBron James omschreef. Met fikse hulp van die andere superster wist James eindelijk een series te winnen van Boston (4-1). Samen waren de twee goed voor 67 punten in de 97-87 zegetocht.

Tot en met 87-81 en nog 4.29 minuten op de klok zag het er naar uit dat de Celtics de series toch nog spannend zouden maken. Niets bleek minder waar, want de Bostonkoek was op. Ineens was het een eenzijdig gevecht. James Jones kick startte de allesbeslissende 16-0 run.

Het was LeBron James die Miami hoogstpersoonlijk langs de Celtics schoot. Eerder had D-Wade (34 punten) er voor gezorgd dat Miami in het spoor bleef van de gasten. Met twee drietjes op rij, een steal die leidde tot een eenvoudige dunk en nog een bank shot stelde King James (33 punten) de zege veilig. Een overwinning voor de Heat, maar ook vooral voor de nummer 6 zelf, die eindelijk eens de ploeg van Doc Rivers opzij wist te zetten in een series.

,,We zijn 5,5 maand bezig geweest om het punt te komen dat we deze demonen konden verdrijven. Dit was de series die we wilden sinds het trainingskamp”, zei Erik Spoelstra na afloop.

,,Hoeveel ik ook van mijn ploeggenoten in Cleveland hield,ik wist dat ik daar in mijn eentje nooit van Boston zou kunnen winnen”,gaf de ex-MVP vervolg aan de woorden van zijn coach.

Meteen na de buzzer had James een moment voor zichzelf nodig. De emoties gierden door zijn gespierde lijf. ,,Er ging van alles door m’n hoofd. Eindelijk hebben we dit obstakel kunnen nemen. Alles wat er is gebeurd deze zomer, met The Decision naar Miami te komen en om onderdeel te zijn van dit team spookten door m’n hoofd.”

Tevens verontschuldigde James zich voor de manier waarop de transfer van Cleveland naar South Beach is gegaan, om er direct aan toe te voegen dat hij deze ‘once in a lifetime opportunity’ toch echt niet kon laten gaan.

Het team van Erik Spoelstra is hard op weg om direct in het eerste jaar met de 3 supersterren de titel voor zich op te eisen. Beide finalisten van 2010 (Lakers en Celtics) dolven in de conference semis het onderspit. De kampioensweg ligt open. Miami is nu halverwege, terwijl ze in Boston de wonden likken.

,,Nu ik ben gewoon erg overstuur”, zei Paul Pierce. ,,Ik had vanavond graag beter gespeeld. Helaas trokken we aan het einde van de wedstrijd aan het kortste end, maar de complimenten voor Miami. Ze hebben echt geweldig basketbal gespeeld.”

De laatste zweetdruppels zijn nog maar net opgedroogd of de speculaties over de Celtics van 2011-2012 zijn alvast begonnen. Net zoals bij de rivaal in Los Angeles klinken geluiden over een flinke renovatie van het roster, zelfs een vertrek van Rivers. Daar is de coach zelf vrij duidelijk over. ,,Ik ben een Celtic. Ik hou van de jongens en ik wil hier weer winnen, want ik ben zo competitief als het maar kan.”

Zie hier de samenvatting tussen Celtics en de Heat

Foto: media.thestar.topscms.com

Ook leuk om te lezen