Heat voorlopig nog zonder Chris Bosh

Door

De Miami Heat moeten het voorlopig nog zonder Chris Bosh doen. De 28-jarige forward liep in het eerste duel in de series tegen de Indiana Pacers een spierblessure in zijn buik op. Na de zege op de Pacers in game 4 liet coach Erik Spoelstra weten dat Bosh niet, als een wonder, meedoet in wedstrijd 5. “Hij doet enkele work outs, maar hij zal er vanavond niet bij zijn. Hij is in de verste verte zelfs nog niet klaar om op het veld te trainen.”

Of Bosh, die zich volgens Spoelstra goed voelt, eventueel in een game 7 in actie zou kunnen komen liet hij in het midden. Te vroeg om daarover na te denken. Het was het verwachte nieuws, maar toch pijnlijk voor de Heat. Vlak na de blessure liet Bosh al weten dat een verlenging van het seizoen voor hem nodig zou zijn om weer aan spelen toe te komen. De day-to-day status van de Heat laat echter ruimte over voor speculatie. Die werd door de uitspraken van Spoelstra in elk geval vooral negatief beïnvloed. Het is nog maar de vraag of Bosh überhaupt nog wel in actie kan komen deze play-offs.

Ondertussen spelen de Heat vanavond hun vierde duel zonder Bosh en moet het game-plan nu wel duidelijk zijn. Zorgen dat je zo min mogelijk half court aanvallen hebt, meer rennen en dan zorgen dat je de grote jongens Roy Hibbert en David West een foutenlast kan bezorgen. Als Miami te vaak voor de jump shots gaat wordt het een kansloze missie. James en Wade zullen de basket aan moeten vallen, fouten en vrije worpen moeten versieren en hopen dat Miller, Battier, Haslem of Chalmers (het liefst twee) hun verantwoordelijkheid nemen en rond de 15 punten scoren.

Vannacht om 02.00 uur Nederlandse tijd wordt wedstrijd vijf in de best-of-sevenserie gespeeld in Miami.

De blessure van Bosh in game 1:

Ook leuk om te lezen