Heat verslaat Pacers en pakt de leiding

Door

1recap1play

De Miami Heat heeft aan de hand van LeBron James een 3-2 voorsprong genomen in de Conference Finals tegen de Indiana Pacers. Een helft lang zag het er donderdag naar uit dat de Pacers ook in de vijfde wedstrijd voor een verassing konden zorgen, totdat James daar een stokje voor stak: 79-90.  Het was vooral het derde kwart waarin de Pacers LeBron niet konden volgen. De MVP van dit reguliere seizoen was in het kwart na de rust via assists en scores goed voor 25 van de dertig punten van de Heat. James eindigde de wedstrijd met dertig punten, acht rebounds en zes assists. Voor de Pacers was het Paul George die de kar trok. De jonge forward tekende voor 27 punten en elf assists.

Hieronder nog zeven andere dingen over Game 5.

1. Hoe goed speelde James dat befaamde derde kwart? Zo goed: 

2. Angry Bird(s)man:

3. Over vogels gesproken.

Frank Vogel.

4. Tony Parker van de Spurs whatsappt met George Hill van de Pacers

5.  Random statistiekje van de avond:

Opnieuw was Udonis Haslem belangrijk. Specifieker: de Heat zijn deze series 2-0 wanneer Haslem acht van zijn negen schoten raakt (specifiek genoeg?). Hij maakte de laatste drie wedstrijden negentien van zijn 23 schoten voor 39 punten in 66 minuten.

6.  Dat wil trouwens niet zeggen dat hij niet soms boos wordt:

7. Random statistiekje van de avond (II):

3 Reacties
 1. Lance 8 jaar ago

  Weer met beide benen op de grond. Of kan Indiana het nog een keer in eigen huis?

 2. Ewout Versloot 8 jaar ago

  In het derde kwart zagen we de Heat zoals ze altijd speelden: LeBron James als motor waardoor ruimte ontstond voor andere spelers (in dit geval Haslem). Dat dit in de eerste helft nog niet gebeurde ligt mi. aan Wade en Bosh. Spelen gewoon niet op hun niveau. Wade door blessure, Bosh door fysiek te sterke tegenstanders.

 3. Joost 8 jaar ago

  Je kan ook zeggen dat de Pacers het in het derde kwart volledig lieten afweten en dat ze het met een productie van, wat was het, 5 punten(?) van alle backcourt spelers (George Hill, Lance Stephenson en D.J. Augustin) nog lang spannend hebben weten te houden…

  Zoals we in game 6 hebben gezien wordt het allemaal heel anders als de guards met zijn drieen in totaal 20+ punten bijdragen. Sterker nog, indien de Heat niet zo’n idioot hoog driepunt percentage schoten in de eerste helft was het gat aan het eind van de eerste helft bijzonder substantieel geweest.

  Anyhow, game 7 komt er aan en ik kan niet wachten. Indiana wordt al zolang en zo vaak onderschat. Al die commentatoren die in de serie tegen de Knicks het er continue over hadden wat er mis was met de Knicks en Carmelo en nu in de serie tegen Miami hetzelfde: wat is er mis met Bosh en Wade? Pffff….. misschien heeft het iets met Indiana en haar kwaliteiten te maken. Iets met de best verdedigende ploeg in de league met bijzonder goede chemie, coaching en de emotionele stabiliteit om door te blijven spelen en een run van de tegenstander vrijwel altijd te beantwoorden met een eigen run. Daarbij Indy is de complete tegenpool van de Heat.

  Miami met haar warme klimaat, geen State incometax, bruisende entertainment en nachtleven, Southbeach, de showbizz-sterren, enorm commercieel appeal, dat alles maakt het allemaal relatief makkelijk om top NBA sterren te trekken, zeker als je dan ook nog een topper als Pat Riley aan het roer hebt staan, en toen het een jaartje wat minder ging met Wade, gewoon ging tanken om een hoge draftpick te krijgen (werd Michael Beasley, stel je voor als dat Rose was geworden…. walg…). Vervolgens een stel top NBA sterren die besluiten samen te gaan spelen en de komende weet ik hoeveel kampioenschappen te gaan winnen. Dat is hoe ze daar blijkbaar teams “bouwen”. Dergelijke franchises, net als bijv. de Lakers, hebben enorme ingebouwde voordelen t.o.v. de small market teams, zoals de Bucks, Kings, Jazz en Pacers.

  Stel daar tegenover Indy. Geen belastingcadeautjes, geen groots nachtleven, geen subtropisch klimaat, geen overmaat aan entertainment sterren. Maar ook toen het slecht ging met het team bleven ze wel knokken. Niets tanken! Spelen! Dus geen top 8 draft picks toen Indy op haar dieptepunt zat, maar gewoon GOED draften. Hibbert was een nr.17 pick, Granger meen ik ook. Stephenson was een 2nd rounder, George ik dacht de nr. 9 of 10 pick. West werd als FA gehaald, maar kwam terug van een ernstige blessure waardoor de Pacers er met hem vandoor konden gaan. De Pacers hebben de afgelopen jaren door slim te draften, goede coaching, geduld en natuurlijk verloop een contender neergezet op een wijze die wat mij betreft veel meer respect verdiend dan ze heeft gekregen.

  Moet me overigens nog even van het hart dat ik het ongelooflijk vind dat Shane Battier nog geen enkele boete heeft gehad voor flopping. Dat is echt bizar m.i..

  We gaan het zien vannacht, misschien dat Miami wint maar bedenk wel dat Indy nergens heen gaat de komende jaren en dat Danny Granger er deze series niet bij was. Bedenk ook dat Wade er niet jonger op wordt en zijn stijl van basketball een zware tol op het lichaam eist. Bedenk tevens dat de supporting cast van Miami ervaren maar ondertussen ook bejaard aan het worden is (Ray Allen, Rashard Lewis, Mike Miller, Chris Anderson, Shane Battier) en dus blessuregevoeliger en normaliter minder productief en dat de Heat tegen de luxury tax aan het lopen zijn en dus of een aantal backup spelers van de hand zullen moeten gaan doen of 1 v/d grote 3 zullen moeten traden of laten vertrekken.

  De Pacers are here to stay aan de andere kant. Ik vermoed dat Chicaco, Miami en Indiana de komende jaren de Eastern Conference titel(s) gaan verdelen.

  Go Pacers! Beat the Heat!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen