Heat-spelers huilen in de kleedkamer

Door

“There’s no crying in basketball!” Of toch wel? Bij de Miami Heat begint de druk kennelijk grote vormen aan te nemen, want na afloop van de nederlaag tegen de Chicago Bulls, rolden er tranen in de kleedkamer van de thuisploeg.

Blijft de vraag waarom coach Erik Spoelstra na afloop die bekentenis deed, maar hij zei het toch echt.

,,Geloof me,” aldus Spoelstra, ,,Het is bij ons geen kwestie van WILLEN, maar van DOEN. Op dit moment zitten in onze kleedkamer twee spelers te huilen. Dat zegt toch wel voldoende. Wat wij moeten doen is doorgaan met waar we mee bezig zijn, dan komt de doorbraak vanzelf.”

Dat valt te hopen, want het spel van zijn Heat bevindt zich op een glijdende schaal. De ploeg slaagt er maar niet in om van de sterkste NBA-ploegen winnen, het geeft (soms forse) voorsprongen weg in de tweede helft van wedstrijden, en het heeft er intussen vier nederlagen op rij opzitten.

LeBron James, die in dat kwartet wedstrijden het winnende of gelijkmakende schot miste, trok het boetekleed aan.

,,Ik heb m’n medespelers verteld dat ik zal stoppen met wat ik de afgelopen tijd heb gedaan. Onze kansen vergooien aan het einde van wedstrijden.”

En Dwyane Wade? Hij was goed voor zeven turnovers in de tweede helft tegen de Bulls.

,,Dit is een nederlaag die hard aankomt, dit doet zeer,” aldus ‘DWade’. Om vervolgens cynisme als een afweermechnisme te gebruiken: ,,Dit is kennelijk wat iedereen wil. The World is a better place now, because the Heat are losing.”

Foto: i.cdn.turner.com

Ook leuk om te lezen