Heat moeiteloos langs Bobcats voor zege 26

Door

1recap1De Miami Heat v Oklahoma City Thunder - Game OneMiami Heat zijn nog steeds onverslaanbaar. Een verlies op eigen terrein tegen de Charlotte Bobcats zou ook wel een enorme verrassing zijn geweest. De Bobcats, de slechtste ploeg in de NBA, kon de regerend kampioen nooit echt verontrusten en moest uiteindelijk diep door het stof: 109-77. Bij afwezigheid van Dwyane Wade, die met een lichte knieblessure kampte, was het LeBron James voor en LeBron James na tegen de Bobcats. James eindigde met 32 punten, 10 assists, acht rebounds, drie steals en drie blocks.

De Heat begonnen het eerste kwart weer matig en keken al snel tegen een achterstand van elf punten aan. Waar Miami de Bobcats een week geleden misschien nog meer ruimte had gegeven, waren LeBron en co nu scherp en trokken de stond nog voor de laatste buzzer in het eerste kwart naar hun voordeel. Daarna was het een gelopen koers. De Heat waren veel sterker dan de Bobcats en liet dat in de tweede helft ook zien. Er was geen houden aan voor de ploeg van eigenaar Michael Jordan.

Waar vorig jaar de matige productie van de bank van Miami Heat nog wel eens voor de nodige problemen zorgde, is dat voor de versie van de Heat van dit jaar nauwelijks een punt. Met Ray Allen, Chris Andersen, Shane Battier en een verbeterde Norris Cole kwam Miami tegen de Bobcats zelfs tot 53 punten tegen negentien van Charlotte. Miami was uitermate effectief, raakte vijftig procent van zijn schoten en hield de bezoekers op een kleine 34 procent. Kemba Walker werd topscorer met twintig punten.

De Heat spelen de komende zeven duels vijf keer uit en twee keer thuis. Deze zeven teams wonnen gezamenlijk de afgelopen tien duels slecht 27 van hun 70 wedstrijden. De komende vier duels zijn allen buiten Miami. Beste ploeg in de serie is San Antonio Spurs, waar de Heat over vijf dagen op bezoek gaat. Tussendoor staan duels tegen laagvliegers Orlando Magic en New Orleans Hornets op het programma, maar moet Miami ook naar Chicago voor een wedstrijd tegen de Bulls.

Ook leuk om te lezen