Heat met sterren, maar door bank langs Celtics

Door

 

 1recap1

Boston Celtics @ Miami Heat 101 -109

 De Miami Heat speelden vrijdagavond weer eens op volle oorlogsterkte. Sinds de ploeg verzekerd is van de eerste plaats in de Eastern Conference kregen de sterspelers allemaal wat rust. Vooral Dwyane Wade leek de rust goed te kunnen gebruiken. De guard had last van wat kwaaltjes en hij oogde ook een beetje roestig tegen de Celtics, dat juist wel haar sterspelers rust gaf. Zowel Paul Pierce als Kevin Garnett hoefden geen opwachting te maken tegen de door de C’s zo gehate Heat.

Wat vooral opviel de afgelopen wedstrijden was de productie van andere spelers dan Wade, James en Bosh. Veel critici vonden voorheen dat de Heat teveel om hun drie toppers leunde, maar daar is inmiddels wel verandering in gekomen. Spelers als Ray Allen kunnen moeiteloos wat extra punten maken als de afwezigheid van een ster daar om vraagt.

Ook vrijdagavond bewees de bank nog maar eens hoe goed de Heat eigenlijk zijn. In totaal namen zij maar liefst 52 punten voor hun rekening. Daartegenover stonden slechts 14 punten van de bank van de bezoekende ploeg. Rashard Lewis tekende voor 19 punten, met als hoogtepunt een four-point play in het vierde kwart. De overwinning geeft Miami ongetwijfeld veel vertrouwen voor de komende weken, als de ploeg opzoek gaat naar een nieuw kampioenschap.

Brooklyn Nets @ Indiana Pacers 117 – 109

De Nets hebben een uitstekende overwinning geboekt op bezoek bij de Pacers. Door de overwinning verzekerde de ploeg zich van minimaal de vierde plaats en daarmee thuisvoordeel in de play-offs.  De eerste helft was het spel zeer indrukwekkend te noemen tegen de verdedigend sterk ingeschatte thuisploeg. De Nets scoorden 69 punten. De komende wedstrijden speelt de ploeg van Deron Williams (33 punten, 14 assists) tegen drie laaggeklasseerde teams en kunnen de Pacers, die in het bezit zijn van de derde plaats, ook nog worden achterhaald.

Milwaukee Bucks @ Atlanta Hawks 104 – 109

Ondanks een uitstekende individuele prestatie van Monta Ellis is het de Bucks niet gelukt te winnen bij de Hawks, waardoor de ploeg voor de achtste keer op een rij een uitwedstrijd verloor. Zoals gezegd ligde het niet aan Ellis die op dreef was met 27 punten, 17 assists en 5 steals. De Hawks leunden echter op goed spelende sterspelers Josh Smith en Al Horford. Eerstgenoemde was goed voor 24 punten, terwijl de center maar liefst 17 rebounds pakte. De uitstekend spelende Jeff Teague was ook van grote waarde. De spelverdeler maakte eveneens 24 punten en gaf ook nog een 10 assists.

Chicago Bulls @ Toronto Raptors  88 – 97

De Bulls hebben geen vervolg kunnen geven aan de uitmuntende overwinning op de Knicks. In Canada verloor de ploeg voor de tweede maal in vier dagen van de Raptors, dat gebruik maakte van zichtbare vermoeidheid bij de opponent. Grote man in  het Air Canada Centre was Amir Johnson. De wisselvallige power forward noteerde 24 punten en 9 rebounds.  Ook Kyle Lowry was goed op dreef. Hij flirte met een triple-double, maar kwam uiteindelijk een rebound te kort.  Het verschil werd vooral gemaakt in de fast break: 23 -6 in het voordeel van de Raptors.

Philadelphia 76ers @ Washington Wizards 97 – 86

De 76ers hebben een einde gemaakt aan een serie van drie nederlagen. Met verzorgd basketbal boog de ploeg een achterstand om, die na het eerste kwart op het bord stond. De Wizards gingen met dezelfde cijfers de wedstrijd in en verloren zodoende voor de vierde maal op een rij. De ploeg speelde slordig met zeventien turnovers en schoten belabberd van afstand. Aan het einde bleek de ploeg slechts een enkele driepunter raak te hebben geschoten uit in totaal dertien pogingen.  All Star Jrue Holiday was topscorer met 22 punten.

Charlotte Bobcats @ Detroit Pistons 93 – 113

De terugkeer van rookie Andre Drummond legt de Pistons bepaald geen windeieren. De ploeg wint aanzienlijk vaker met atletische center op de vloer. “Hij is zo’n kracht bij aanvallende rebounds. We wisten ons er geen raad mee”, zei Dunlap, coach van de Bobcats, over Drummond. Hij moest vijf minuten voor het einde de wedstrijd verlaten met een verzwikte enkel. Hij was goed voor 15 punten en 9 rebounds.

Ook leuk om te lezen