Heat boeken tweede zege op rij

Door

De tranen zijn opgedroogd en de tissues opgeborgen. Inmiddels staan de gezichten niet meer strak en lachen de heren van Miami Heat de tanden weer bloot. Na twee opeenvolgende zeges ziet het basketballeven er ineens weer compleet anders uit.

Heeft Miami de draad weer opgepikt? Zijn alle plooien gladgestreken? Tegen Memphis was het antwoord gisteren keihard hell yeah met de grootste overwinning van het seizoen.

Het kan verkeren. Zo ben je een week lang op zoek naar jezelf en zo heb je je gerepareerde vleugels weer aan de praat. De onverwachte zege donderdag tegen de Lakers, na vijf verliespartijen achter elkaar, heeft het team van Erik Spoelstra zichtbaar goed gedaan. ,,Van helemaal niets tot geweldig,” wist Chris Bosh de prestaties van zijn ploeg bondig samen te vatten.

In de eigen American Airlines Arena verpulverden zij de Grizzlies met 118-85. Vanaf de tipoff toonde Heat nieuw elan.

Dwyane Wade was het toonbeeld van het nieuw verkregen vuur. Hij blokte in het eeste kwart in 55 seconden maar liefst vier schoten. Niet in mijn huis was de boodschap.

Na acht minuten meegehobbeld te hebben, was het over voor de Grizzlies. Vanaf 14-12 versnelde Miami om vervolgens de voet amper meer van het gaspedaal af te halen.

Miami hield het achterin potdicht, getuige de 85 punten van Memphis. ,,Ik vond dat we met veel betere defensieve energie speelden. We waren overal en deden een tweede en derde poging om het ze moeilijk te maken,” vertelde Spoelstra direct na de monsterzege.

En aanvallend lieten Wade, LeBron James en ook Chris Bosh weer van zich spreken. Bosh weet ineens het net weer te vinden, nadat hij dinsdag duidelijk maakte dat hij vaker in de paint aangespeeld wilde worden. Tegen de Lakers scoorde hij 24 punten en zaterdagavond was hij in dik 32 minuten goed voor 18 punten.

Buiten kijf staat dat D-Wade de absolute man van de wedstrijd was. Hij heerste in beide buckets. Met nog een goede vijf minuten te gaan voor de laatste buzzer mocht hij gaan zitten met 28 punten, 9 rebounds, 5 asissts, 5 blocks en 3 steals.

De laatste guard die zulke cijfers kon voorleggen was ene Michael Jordan in 1988.

Tevens zal Heat-coach Spoelstra hebben gezien dat Mike Bibby een welkome aanvulling is. De oud-speler van Atlanta Hawks was vanaf de bank goed voor 17 punten. Hij schoot alle vijf driepuntpogingen raak. Een productieve wissel kan de Big 3 ontlasten, waardoor het spel van meer diepte krijgt.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Heat.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen