Haynesworth vindt onderdak in Tampa Bay

Door

Heel lang heeft Albert Haynesworth niet stil hoeven zitten. Een dag nadat de New England Patriots geen heil meer zagen in een langer verblijf van de tackle wagen de Tampa Bay Buccaneers de gok.

Tampa Bay verloor afgelopen zondag tweedejaars defensive tackle Gerald McCoy,  twee jaar geleden nog de derde keuze in de draft, aan een bicepsblessure. Het is dezelfde soort blessure, zij het aan de andere arm, waardoor McCoy vorig jaar het slot van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan.

Toen Haynesworth in Foxboro arriveerde gaf hij aan dat als hij zijn vorm in New England niet meer terug kon vinden, hij niet zeker wist of hij zijn carrière wel zou willen voortzetten. Het Patriots hoofdstuk werd dus gisteren al afgesloten, maar Haynesworth lijkt toch onderweg naar een nieuwe werkgever; volgens General Manager Mark Dominik staat Haynesworth te popelen om aan de slag te gaan in Florida.

Dominik hoopt dat Haynesworth in de 4-3 defense van Tampa Bay weer zal opleven. Tijdens het verblijf van Haynesworth bij de Patriots maakten zij echter ook regelmatig gebruik van 4-3 packages. Haynesworth schreef geen sacks achter zijn naam in zijn periode onder Bill Belichick

De komst van Haynesowrth maakt ook een einde aan het kortstondige verblijf van John McCargo. De voormalige Buffalo Bill werd vastgelegd nadat de ernst van de blessure van McCoy duidelijk werd,  maar mag dus na één dag alweer vertrekken om plaats te maken voor Haynesworth. Tampa Bay durft het risico met Haynesoworth te nemen, maar geeft bij woorde van Dominik ook te kennen dat als McCoy gewoon fit was geblijven, ze de komst van Haynesworth niet zouden overwogen hebben.

foto: gridironfans.com

Ook leuk om te lezen