Hawks boeken belangrijke zege op Bucks

Door

1recap1Atlanta Hawks v Boston CelticsDe Atlanta Hawks hebben een belangrijke zege behaald in de strijd om de vierde plaats in de Eastern Conference. Onder leiding van Josh Smith en Al Horford werd in Milwaukee van de Bucks gewonnen. De thuisploeg leidde met nog iets meer dan een minuut te spelen met drie punten (99-96), maar kwam niet meer te scoren en verloor met 104-99. Smith was bij Atlanta goed voor een sterke allround game. Hij noteerde 23 punten, 9 rebounds, 4 assists, 2 steals en 2 blocks. Horford was ook op dreef met 24 punten, 7 rebounds en 6 assists.

De twee ploegen gingen het hele duel gelijk op en bij het ingaan van het derde kwart was de stand precies gelijk op 84-84. In het vierde kwart waren de verhoudingen niet anders, hoewel de Bucks onder de luide aanmoedigingen van het thuispubliek licht de overhand hadden. Milwaukee schoot echter niet met scherp, vanaf het veld raakte de ploeg 45 procent van de schoten, maar slechts 24 van de driepunters en vanaf de vrije worplijn misten de Bucks acht van de achttien pogingen. Dit brak de ploeg in de slotfase op, toen de Hawks het beslissende gat maakten.

Monta Ellis was goed voor twintig punten terwijl Ersan Ilyasova negentien punten en tien rebounds noteerde. Door de derde nederlaag op rij blijven de Bucks op de achtste plaats hangen, net achter de Boston Celtics. De Celts verloren vier duels achter elkaar, maar hebben desondanks nog een voorsprong van twee verliesduels op Milwaukee.

Ook leuk om te lezen