Hawks – Bulls: ploegen die niets moeten

Door

In het oosten trekken Celtics en Heat alle aandacht. Bulls tegen Hawks is op papier geen kraker. Het zijn dan ook twee ploegen die niet zoveel druk hebben als die twee andere uit de Eastern Conference. Voor Chicago en Atlanta geldt veel meer dat ze willen en niet moeten.

Tegen Indiana Pacers bewees Chicago al dat het de verrassende eindklassering een goed vervolg wil geven. Al kraakte het team. Het was vechten, bikkelen en vooral niet opgeven.

Dat deed de ploeg dan ook niet. Met veel pijn en moeite en heel veel Derrick Rose wisten de Bulls de serie er met 4-1 uit te peuren. Opnieuw bewees de pas 22-jarige spelverdeler dat hij voor dit goed uitgebalanceerde team de absolute meerwaarde, zoals hij dat in de reguliere competitie ook al aantoonde.

Tom Thibodeau heeft enkele spelers met pijntjes. Maar de 6 dagen wedstrijdrust lijken goed geweest voor de linkerenkel van D-Rose, voor de Bulls onmisbaar. Ook Carlos Boozer wordt maandag gewoon verwacht als starter.Hij had problemen met zijn rechter grote teen.

Iedereen lijkt dus fit en klaar om de geschiedenis in de City of Wind te doen herleven. Die wens is groot. Bulls lijken overladen te worden met prijzen: D-Rose als MVP, Thibodeau als coach van het jaar, maar liever geen seizoen waarin de franchise bedolven wordt onder de complimenten, terwijl de enige echte hoofdprijs aan de neus voorbij gaat.

Inmiddels weten de Hawks hoe zoet wraak is. Na de beschamende 4-0 nederlaag vorig jaar in de halve finale van de Eastern Conference tegen Orlando, zetten zij de Magic nu met 4-2 opzij. En opnieuw zijn de semi’s bereikt, ondanks een veel minder jaar dan 2010.

In Atlanta breken ze inmiddels hun hoofd hoe ze Derrick Rose moeten gaan afstoppen. Tactisch gezien gaat coach Larry Drew het zeker anders aanpakken dan tegen Magic. De point guard van de Bulls is immers geen ballenvangende reus die onder beide basket koning is. Na de laatste van de drie ontmoetingen (op 22 maart won Chicago met 114-81 in de Philips Arena) moet Atlanta het defensief beter neerzetten.

Sowieso moet Drew met een andere spelverdeler beginnen, want starter Kirk Hinrich is geblesseerd aan de hamstring. Daarom denkt de hoofdcoach eraan om te beginnen met Jeff Teague of Jamal Crwaford schuift door naar de point guardpositie. Wat de Hawks ook nog overwegen is Marvin Williams small forward te maken, Josh Smith te laten starten als power forward en Al Horford als center opstellen.

Maar de keuze is nog niet gemaakt. ,,We kijken naar andere dingen. Er is nog niets besloten. We nemen tijdens de training nog wat dingen door en proberen er nog een aantal. Op dit moment laat ik mijn gevoel bepalen. Het is wel duidelijk dat we tegen de Bulls geen Dwight Howard tegen komen”, klonk het antwoord van Larry Drew wat schimmig.

Foto: cdn3.sbnation.com

Ook leuk om te lezen