Hasselbeck piekt op het juiste moment

Door

Dankzij een uitblinkende Matt Hasselbeck versloegen de Seattle Seahawks zaterdagavond zeer verrassend de New Orleans Hornets. SportAmerika portretteert de 35-jarige quaterback.

Met vier touchdownpassen was quarterback Matt Hasselbeck zaterdagavond de held van heel Seattle tegen de New Orleans Saints. Hasselbeck is een quarterback met heel wat ervaring, waaronder een start in een Super Bowl en drie maal de Pro Bowl.

Het reguliere seizoen was er eentje met ups en downs, zowel voor Hasselbeck als voor de Seahawks. Seattle eindigde het seizoen als winnaar van de NFC West, maar wel als eerste ploeg in de geschiedenis die dat deed met een losing record (7-9). Hasselbeck nam deel aan 14 wedstrijden dit jaar, waarvan hij er zes won. Hij gooide voor 3001 yards, 12 touchdownpassen en 17 interceptions. Nu het er écht erom gaat lijkt de quaterback weer de juiste vorm te hebben.

Wat verder opviel tegen de Saints is de wedergeboorte van Seahawks-wide receiver Mike Williams, een zeer succesvolle receiver in college (USC) die nooit zijn niveau heeft gehaald in de NFL. Dit seizoen bleek dit ommekeer voor Williams, want hij was gisteren goed voor 5 catches voor 68 yards en een touchdown na een pass van Hasselbeck.

Matt Hasselbeck werd in 1998 door de Green Bay Packers gedraft uit Boston College, in de zesde ronde. Bij Green Bay fungeerde hij als back-up van Brett Favre. Zijn meest succesvolle seizoen was 2005, toen hij Seattle naar de Super Bowl leidde, maar in de finale onderuit ging tegen de Pittsburgh Steelers. In zijn carrière gooide Hasselbeck al 29579 yards met 176 touchdownpassen en 128 interceptions .

Foto: img4.allvoices.com

Ook leuk om te lezen