Harrison: ‘Regelmakers in de NFL zijn idioten’

Door

Vanaf volgend seizoen, wanneer dat ook zal zijn, worden er door de NFL straffen uitgedeeld aan de teams waarvan spelers meerdere flagrante hits uitdelen. Het zal een financiële straf zijn, maar het kan er volgens vicevoorzitter Adolpho Birch ook anders aan toegaan.

Commissaris Roger Goodell zou mogelijks ook keuzes in de draft kunnen ontnemen.

Vorige oktober begon de NFL met sancties tegen illegale hits, zeker die tegen weerloze spelers. Ze dreigden met uitsluitingen, maar geen enkele speler moest een wedstrijd aan de zijlijn zitten. Nu worden zowel de spelers als de teams gewaarschuwd dat illegale hits zullen resulteren in sancties.

Birch wilde niet specifiek zeggen welke teams er in 2010 al tegen de lamp hadden gelopen mocht die regel er zijn geweest, maar hij maakte wel duidelijk dat het er drie waren geweest zijn.

James Harrison, linebacker van de Pittsburgh Steelers, moest 100.000 dollar aan boetes betalen voor flagrante hits afgelopen seizoen.

Harrison uitte zijn ongenoegen met de verandering van de regels op Twitter dinsdag: ,,Nu ben ik het absoluut zeker dat de mensen die de regels bepalen in de NFL idioten zijn.”

Desondanks gingen alle 32 teams akkoord met de nieuwe regels voor de spelersveiligheid. Een penalty van 15 yards zal worden gegeven aan een speler die zichzelf met beide voeten van de grond lanceert en een hit geeft tegen de helm met eender welk deel van zijn lichaam.

,,Dit zou voor altijd de mentaliteit van de verdediger moeten veranderen als waar te tacklen om een fumble te veroorzaken,” zei Rich McKay, voorzitter van de Atlanta Falcons. ,,We willen het harde niet uit het spel halen hoor, want er zijn nog steeds veel hits die legaal zijn.”

Foto: www.profootballfocus.com

 

Ook leuk om te lezen