Hardy slaat grand slam tegen Rays

Door

Zondagavond versloegen de Baltimore Orioles de Tampa Bay Rays met 9-3. Shortstop J.J. Hardy sloeg een grand slam en rightfielder Nick Markakis voegde daar nog een solo homer aan toe. Hardy bracht vier runs binnen, maar toch ging al zijn lof uit naar de pitching van de Orioles.

Jake Arrieta liet twee runs en vier hits toe in zes innings voor Baltimore, die twee van de drie wedstrijden wonnen tegen de Rays. ,,Alles start met de startende pitcher,” zei Hardy. ,,Onze gasten doen het enorm goed.” In de eerste twee wedstrijden van de serie wisten zowel Jeremy Guthrie als Brad Bergesen het een volledige wedstrijd vol te houden.

In de zesde inning stonden de honken vol voor Baltimore nadat Rays reliefpitcher Rob Delaney alle drie de batters die hij voor hem had gekregen liet wandelen, één ervan opzettelijk. Hij werd vervangen door Cesar Ramos, die Hardy voor hem kreeg en de Orioles op 8-2 bracht met zijn grand slam.

Elliot Johnson en Matt Joyce sloegen elk een solo home run voor Tampa Bay. Joyce, die met .360 het beste slaggemiddelde heeft in de American League, was 2 voor 3 met een walk. Zijn home run in de zesde inning bracht zijn slaggemiddelde op .368.

Tampa Bay heeft dit seizoen nog niet meer dan vijf runs per wedstrijd gescoord als ze thuisspelen, ondertussen al 22 wedstrijden. Het is de langste streak in de geschiedenis sinds de 1908 Brooklyn Superbas.

Foto: cdn.bleacherreport.net

 

Ook leuk om te lezen