Harbaugh nieuwe coach 49ers

Door

Stanford-coach Jim Harbaugh wordt de nieuwe headcoach van de San Francisco 49ers. Dat maakte de ploeg vrijdagavond bekend op een persconferentie.

Hij werd daar gepresenteerd door de nieuwe general manager van de 49ers, Trent Baalke. Harbaugh tekende een contract voor vijf seizoenen en ontvangt over die periode 25 miljoen dollar.

,,Het enthousiasme stroomt door mijn aderen,” was de eerste reactie van de nieuwe headcoach. ,,Ik ben er klaar voor om deze competitieve klus aan te gaan.”

Het wordt de eerste klus als headcoach in de NFL voor de 47-jarige Harbaugh, die tijdens zijn eigen carrière zelf vijftien jaar in actie kwam in de NFL als quaterback voor de Chicago Bears, Indianapolis Colts, Baltimore Ravens, San Diego Chargers ,Carolina Panthers. Hij was destijds goed voor 128 touchdown passes.

Harbaugh had de clubs voor het uitkiezen. Maar nadat hij donderdagavond de Miami Dolphins een nee-woord had verkocht, leek de strijd beslist te worden door zijn huidige team, Stanford. Hij eindigde het seizoen met de universiteit met 12-1 record.

Donderdag vond er nog een gesprek plaats tussen de coach en de directie van de universiteit. Naar verluidt kreeg Harbaugh een nog beter voorstel voorgeschoteld dan zijn net vernieuwde contract, die hij begin december had ondertekend.

Het mocht uiteindelijk allemaal niet baten, want per ingang van volgend seizoen verhuist de coach nu 40 kilometer naar het noorden. Hij treft daar een team aan dat zich al acht seizoenen op rij niet wist te kwalificeren voor de play-offs.

Aan het begin van dit seizoen waren de 49ers nog de grote favoriet om de NFC North te winnen, maar na 0-5 start aan het begin van het seizoen kon die voorspelling de ijskast in. De 49ers eindigden het seizoen met 6-10 record en dat betekende het einde voor headcoach Mike Singletary.

In zijn eerste seizoen als headcoach komt Harbaugh in ieder geval één bekende tegen. De 49ers treden dan volgens de planning aan tegen de Baltimore Ravens en daar is Jim’s broer John Harbaugh de headcoach.

Foto: thenews12.com

Ook leuk om te lezen